Con Spirito bij Gut Heidefeld Spork. Foto: Andre Michelbrink
Con Spirito bij Gut Heidefeld Spork. Foto: Andre Michelbrink Foto:

In kerststemming met Con Spirito

DINXPERLO - Al meer dan veertig jaar verzorgt mannenkoor Con Spirito het traditionele kerstconcert. Dit jaar vindt dat concert plaats op zondagavond 17 december in De Goede Herderkerk aan de Allee in Dinxperlo.

Al in het vroege voorjaar werd sopraan Elske te Lindert voor dit concert gecontracteerd zodat de muziekcommissie ruim de tijd had rekening te houden met haar medewerking bij de samenstelling van de muziekkeuzes. Naast haar uitzonderlijke zangtalent, zal ze de bezoekers ook laten genieten van haar betoverende orgelspel. Ze is muzikaal nog steeds zeer met Dinxperlo verweven, onder andere als cantor van de Protestantse Kerk en dirigent van een tweetal koren. Verder is Elske onder andere actief als cantor-organist van de Grote- of Catharina Kerk en als dirigent is ze verbonden aan het Deventer Vocaal Ensemble en muziekgroep Het Anker in Doetinchem.

De diepgang in dit concert wordt mede verzorgd door een koperoctet van muziekvereniging Psalm 150. Deze groep zal zich onder andere presenteren in een soort dubbelkwartet van enerzijds het harde koper met daarnaast het zachtere. Naast begeleiding van de zang spelen ze ook apart en zorgen hiermee voor een mooie afwisseling.
Op het programma van het kerstconcert staan ook dit jaar de traditionele Nederlandse en Duitse kerstliederen, en daarnaast komen ook minder bekende, veelal luchtige, nummers uit Italië, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Engeland aan bod.
Ook is er ruimte voor enkele delen uit het prachtige 'Gloria' van Antonio Vivaldi ( in een bewerking voor mannenkoor door Ben Simmes) en uit 'Cum Jubilo' van Maurice Duruflé.
De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Anita Simmes en de algehele muzikale leiding is in handen van de dirigent van het koor, Ben Simmes.

Het concert begint zondagavond 17 december om 20.00 uur. De entreekaarten kosten in de voorverkoop tien euro, aan de kassa in de kerk kosten ze 12,50 euro.
Verkoop vindt plaats via de VVV Dinxperlo, website www.conspirito-dinxperlo.nl en bij de leden van het mannenkoor.