De D66-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: PR
De D66-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: PR Foto:

D66 presenteert kandidatenlijst
gemeenteraadsverkiezingen

DINXPERLO/AALTEN - Op donderdag 7 december heeft D66 in Dinxperlo zijn kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart voor de gemeente Aalten gepresenteerd. Vierentwintig jaar na de raadsperiode 1994 tot 1998, toen Anneke Haring een zetel voor D66 innam, is de tijd rijp om terug te keren in de raad. Lijstduwer Anneke is trots dat D66 Aalten-Dinxperlo een gevarieerd team brengt met jonge, enthousiaste en deskundige mensen, dat een fris D66-geluid wil laten horen.

De lijsttrekker, Alexander van der Graaff (37 jaar) groeide op in Aalten, studeerde bestuurskunde in Nijmegen waar hij actief werd voor D66. Nu hij terug is in de Achterhoek wil hij zich inzetten voor zijn geboortegemeente. Zijn kennis van de bedrijven en bedrijvigheid in deze regio wil hij gebruiken om Aalten als vestigingsgemeente voor jong en oud duidelijk op de kaart te zetten. Smart Farming en Smart Industry ziet hij als kansen voor de gehele streek.

De tweede op de lijst is Jeroen Hollema (45 jaar). Hij is in Friesland geboren, woont in Lintelo en ziet vooral de kansen van krimp, niet de kramp waar velen zo bang zijn. Zijn lijfspreuk is Denken in Kansen. Hij wil het merk Achterhoek daarbij nog sterker maken. Veilig en duurzaam wonen zijn bij hem ook in goede handen.

Op plaats drie vinden we de jonge en enthousiaste Gerloeske Brezet (24 jaar), oorspronkelijk uit Bredevoort waar nog steeds haar hart ligt. Haar sterke kant ligt bij naoberschap. Dit begrip vormt volgens haar het fundament voor de huidige samenleving en hiervoor wil ze zich sterk maken. Ze wil daarbij vooral de jongeren aanspreken en hoopt dat velen ook haar bevragen over haar visie op mens en maatschappij.

Op de vierde plaats staat nog een jonge vrouw: Imalda Dragt - Aalders (34 jaar), eveneens geboren en getogen Aaltense. Vanuit haar onderwijskundige achtergrond als lerares op de basisschool van Lintelo kent ze het onderwijs van binnen uit. Vergroening van schoolpleinen, voldoende speelmogelijkheden voor de jeugd, een conciƫrge op elke school, maar ook het voorkomen en oplossen van maatschappelijke achterstanden liggen haar na aan het hart.

Deze vier jonge kandidaten woorden gesteund door een negental anderen die eveneens hun kwaliteiten hebben. Twee financieel deskundigen, deskundigheid op milieugebied en aandacht voor de agrariƫrs, allemaal te vinden in de fractie waarmee D66 Aalten-Dinxperlo in de gemeenteraad hoopt te komen.

Op 14 december vanaf 20.00 uur houdt de D66-afdeling Oost-Achterhoek in de Koppelkerk te Bredevoort een open avond over landbouw. Het Gelders Statenlid en landbouwspecialist Antoon Kanis zal hier als gastspreker aanwezig zijn.


aalten-dinxperlo.D66.nl