Het Welkoop team is klaar voor de vuurwerkverkoop. Foto: Karin Stronks
Het Welkoop team is klaar voor de vuurwerkverkoop. Foto: Karin Stronks Foto:

Vuurwerk voor elk budget bij Welkoop Aalten

'Veiligheid staat voorop'

Door Karin Stronks

AALTEN – Voor de liefhebbers van vuurwerk begint een mooie periode: het uitzoeken, filmpjes kijken, aankruisen en bestellen van een leuk pakket vuurwerk. Welkoop Aalten is al volop bezig met de voorbereidingen voor de drie vuurwerk-verkoopdagen, die dit jaar op 28, 29 en 30 december zijn vastgesteld. Naast een complete, fraaie collectie vuurwerk voor elk budget heeft bij Welkoop veiligheid hoge prioriteit. Mensen die op vrijdag 15 december hun vuurwerk bestellen, kunnen het lokale verenigingsleven steunen, want op deze avond wordt tien procent van het aankoopbedrag geschonken aan de door de klant gewenste vereniging.

"Voor veel mensen, vaak hele gezinnen, is het een hoogtepunt van het jaar: vuurwerk kopen! Wij zijn er klaar voor, mensen kunnen zich bij ons in de winkel nu al komen oriënteren. Wat wij hoog in het vaandel hebben staan is veiligheid. We verkopen naast mooi, betrouwbaar en veilig vuurwerk ook speciale beschermingsmiddelen." Aan het woord is Gerjan Wevers van Welkoop Aalten. In de winkel in Aalten is een wand geheel bedekt met dummy's van de vuurwerkcollectie van dit jaar. Op hangtafels liggen de folders klaar voor inzage.

Snelle beslissers kunnen bij de aankoop van een pakket vuurwerk bij Welkoop Aalten hun favoriete vereniging steunen. Gerjan Wevers legt uit: "Klanten die op vrijdag 15 december tussen 18.00 tot 21.00 uur hun vuurwerk hier in de winkel komen bestellen kunnen de naam van een vereniging aan ons doorgeven. Deze vereniging krijgt tien procent van het aankoopbedrag. Naast sportverenigingen uit Aalten, Bredevoort en Dinxperlo hebben we ook muziekverenigingen aangeschreven. Zij kunnen ook wel een steuntje in de rug gebruiken. Zo helpen we samen met de klant het verenigingsleven een handje!"

In de vuurwerkcollectie zijn bekende maar ook nieuwe pakketten opgenomen. Nieuw is bijvoorbeeld de V-antastic waaierkomeet. Gerjan: "Echte fijnproevers kunnen wellicht iets moois vinden in de Silver Label collectie, vuurwerk uit het Red Label is voordeliger en van de beste kwaliteit. Uiteraard hebben we de mooiste vuurpijlen en knallers in huis. Onder de noemer 'voor elk budget een pakket' zijn drie vuurwerkpakketten samengesteld. Vorig jaar introduceerde Welkoop de Showbricks, deze kunnen - op een veilige manier - aan elkaar worden gekoppeld voor een geweldige nieuwjaarsshow! Natuurlijk zijn er ook voor de jongste kinderen leuke pakketten en hebben we voor jong en oud beschermingsmiddelen zoals brillen en een vuurwerkklem."

Vuurwerk kan besteld worden via www.goedvuurwerk.nl. Via die website zijn ook filmpjes te zien van alle pakketten en showboxen. "Wij verkopen hier al ruim twintig jaar vuurwerk, we hebben door de jaren heen een heleboel kennis en ervaring opgedaan. Mensen die vragen hebben kunnen bij ons terecht. Het gebeurt ook wel dat wij voor klanten voor een bepaald bedrag een pakket mogen samenstellen naar eigen inzicht", glimlacht Gerjan.

Hij vervolgt: "Via de website bestellen, zelf een datum en tijdstip bepalen wanneer je het op wilt halen, ideaal toch! Klanten die voor 27 december een bestelling plaatsen van meer dan negentig euro krijgen een Blue Camuro 19 ter waarde van 29,95 euro cadeau!" Op donderdag en vrijdag 28 en 29 december kan vuurwerk worden afgehaald van 8.00 tot 20.00 uur, zaterdag 30 december van 8.00 tot 18.00 uur. Zondag 31 december geldt een landelijk verkoopverbod voor vuurwerk.