De jeugd van AVA'70 doet massaal mee met de GUV Marathon. Foto: PR
De jeugd van AVA'70 doet massaal mee met de GUV Marathon. Foto: PR Foto:

Massale belangstelling voor GUV Marathon voor het kind

AALTEN - Op zaterdag 23 december wordt de GUV Marathon gehouden. De estafetteloop van 42, 2 kilometer is opgedeeld in twaalf etappes en het parcours is uitgezet rondom Aalten. Het doel van de prestatieloop is om geld in te zamelen voor kansarme kinderen in de gemeente Aalten. Of het aan het lokale karakter van de actie ligt is onbekend, maar de belangstelling voor het evenement is overweldigend…

Op dit moment hebben zich al meer dan 250 deelnemers aangemeld voor de GUV Marathon. Zo'n vijftien atleten zijn van plan om het gehele traject van ruim 42 kilometer hardlopend af te leggen. Anderen hebben een tweetal, drietal of een kwartet gevormd, waarbij er een loopt en de rest van het team fietst, om zo de afstand te overbruggen. Ook is het mogelijk om een aantal etappes als individu te lopen. Op de deelnemerslijst staan ook bedrijven die met een groep personeelsleden deelnemen, en families die meedoen.

Met de deelname van atleten uit het Duitse Ellewick en Bocholt krijgt de GUV Marathon zelfs een internationaal tintje. Er wordt gelopen in een tempo van zes tot zes en een halve minuut per kilometer. De groep atleten loopt in een gesloten formatie. Voor de veiligheid worden er verkeersregelaars ingezet. Daarnaast wordt er door de organisatie ook een volgauto ingezet, evenals een bezemwagen. Naast hardlopers komen er tijdens de GUV Marathon ook wandelaars in actie. Een aantal gaat het gehele traject van 42,2 kilometer wandelend afleggen en zal al om 06.00 uur `s ochtends vertrekken. Daarnaast is het ook mogelijk om één of meer etappes te wandelen.

Het vertrek van de GUV Marathon is om 10.00 uur en vindt plaats vanaf de feestelijk aangeklede Markt in Aalten, waar lopers en belangstellenden koffie wordt aangeboden door café Stegers. Een vrije gift in de collectebus is uiteraard welkom. De eerste twee etappes zijn relatief kort en gaan in de richting van Dale. Via Barlo gaat het naar het Grachthuys in Bredevoort. Hier kunnen de deelnemers rekenen op koffie, thee, broodjes en ander lekkers. De route wordt vervolgd over de Haart en de Heurne. Van daaruit gaat het richting het Dorpshuus in IJzerlo, waar de tweede verzorgingspost is ingericht.

Het parcours leidt de deelnemers vervolgens naar de Markt in Dinxperlo, waar men kan genieten van koffie, broodjes en nootjes. Via de De Heurne en Lintelo moeten de atleten en hun volgers rond 15.30 uur weer in Aalten arriveren. Onderweg kunnen de hardlopers ook nog eens genieten van de klanken van midwinterhoorns. Op de Markt wordt alles in gereedheid gebracht voor de 'Grande Finale', het sluitstuk van de GUV Marathon, waarbij iedereen die een bijdrage heeft geleverd, kan aansluiten. Bij het eindstation, partycentrum `t Noorden, wordt de symbolische cheque met het eindbedrag van de actie overhandigd aan de organisatoren van de AFM Kinderhulpweek.

De deelname aan de GUV Marathon is gratis, maar een vrije gift voor het goede doel: kansarme kinderen in Aalten, wordt uiteraard erg op prijs gesteld. Er zijn inmiddels donaties ontvangen en er zijn spontaan verschillende acties op touw gezet. Zo werd op vrijdag 8 december de GUV Marathonwandeltocht gehouden in Groenlo. Bij de Jumbo en Albert Heijn in Aalten kan het statiegeld van lege flessen worden gedoneerd aan de GUV Marathon. Daarnaast hebben ook kapsalon Houwer, kapsalon Kerstje en garantiemakelaar Eggink Maalderink elk hun eigen acties opgezet, om geld in te zamelen voor het goede doel. Eén van de organisatoren van het evenement heeft besloten om Nieuwjaarszakken te verkopen. Er ontstond een ware run op de snoepzakken, waarvan er inmiddels al ruim 800 zijn verkocht. Er blijkt ook bij het Aaltense bedrijfsleven en de middenstand een hartverwarmende belangstelling te zijn om de GUV Marathon te steunen. Dit gebeurt in de vorm van donaties, het schenken van goederen en het beschikbaar stellen van materialen.

De GUV Marathon mag zich verheugen in de warme belangstelling van de jeugd van AVA`70. Het is de bedoeling dat de pupillen en junioren van de club massaal deelnemen aan de eerste en eventueel tweede etappe van de GUV Marathon. De verwachting is dat minstens 100 jeugdleden bij de start van het evenement aanwezig zijn die mee rennen naar partycentrum `t Noorden. Daar worden ze getrakteerd op de specialiteit van het huis: een pannenkoek. Daarnaast krijgen ze ook ranja aangeboden. Alle pupillen en junioren hebben een sponsorlijst ontvangen, om hiermee geld in te zamelen voor hun kansarme leeftijdgenootjes.

De organisatie van de GUV Marathon hoopt dat het publiek massaal aanwezig zal zijn op zaterdag 23 december bij de start van de estafetteloop vanaf de Markt in Aalten. Om 10.00 uur vertrekken de atleten voor de loop over 42,2 kilometer. Om 15.30 uur hoopt men terug te zijn op de Markt, om dan samen met alle deelnemers het laatste stukje gelopen om de cheque met de opbrengst te bezorgen bij de AFM Kinderhulpweek in partycentrum 't Noorden. Voor informatie kan men terecht op de website.


www.geertwevers.blogspot.com