Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Meedenkavond PP over regionale samenwerking

AALTEN - Hoe staat Aalten in de regionale samenwerking: met de voet op het gas of op de rem? In december moeten raden besluiten over nieuwe samenwerking in de Achterhoek. De Progressieve Partij organiseert er een meedenkavond over.

Joop Wikkerink van de PP legt uit: "Er komt een 'Achterhoekboard' waarin de de bobo's elkaar ontmoeten; er worden plannen gesmeed aan de 'thematafels' en er komt een democratisch sausje overheen door het Achterhoekse Radenforum. Bedacht naar voorbeelden elders in het land door de burgemeesters van Doetinchem en Winterswijk. Zijn zij te jong en te enthousiast? Een storm van conservatieve kritiek laaide op. 'Wij willen meer invloed', brieste een VVD-raadslid uit Oude IJsselstreek; 'Dat wordt niks', wist een PvdA-lid uit Winterswijk. 'Wij herkennen ons niet in dit beeld' vond wethouder Nijland uit Aalten. En de inwoners? Die zeggen allemaal in het Westen dat ze uit de Achterhoek komen; weet je wel van de Zwarte Cross en Normaal. Voor de Progressieve Partij is samenwerken een middel. Halen we eerder de duurzaamheidsdoelstellingen? Krijgen we eerder meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk? Voelen meer mensen zich verbonden met hun eigen omgeving en de Achterhoek? Ja? Dan moeten we meteen 'de hand aan de ploeg slaan'."

De meedenkavond 'Regio Achterhoek: samenwerken of tegenwerken', wordt gehouden op donderdag 14 december om 20.00 uur bij café-rest. Schiller, Aalten. Toegang en koffie gratis.


Vrouwenkoor Musica en Ulfts Mannenkoor in kerstsfeer

DINXPERLO - Zaterdagavond brachten de dames van Musica de toehoorders in de kerststemming. Samen met de heren van het Ulfts mannenkoor en solist Theo Reijntjes werd een afwisselend repertoire ten gehore gebracht. Beide koren zongen apart, maar ook enkele nummers gezamenlijk. Door de winterse weersomstandigheden bleef het bezoekers aantal helaas wat achter.

Foto: Frank Vinkenvleugel
Solist Theo Reijntjes. Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel