Marco van Lochem (rechts) en Patrick Vonk met twee dames van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Foto: PR
Marco van Lochem (rechts) en Patrick Vonk met twee dames van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Foto: PR

AFM Kinderhulpweek komt er aan

AALTEN – De AFM Kinderhulpweek gaat van start op dinsdag 19 december om 12.15 uur. Twee wethouders van de gemeente Aalten, Henk Rijks en Henk Wiltink, drukken samen de startknop in voor de aftrap van de actieweek. Vijf dagen lang zal AladnaFM (AFM) radio-uitzendingen verzorgen vanuit het Binnenhuys van partycentrum 't Noorden. De week staat bol van acties voor het goede doel: kinderen in Aalten en omstreken die onder de armoedegrens leven.

Door Karin Stronks

De radio-uitzendingen van de AFM Kinderhulpweek beginnen van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 december om 12.00 uur, op vrijdag 22 en zaterdag 23 december om 10.00 uur. De uitzendingen stoppen om 21.00 uur, daarna neemt AFM non-stop het over. Elke avond om 18.30 uur wordt bekend gemaakt hoeveel er op dat moment gedoneerd is. Tijdens de live uitzendingen kunnen mensen naar 't Noorden komen om een bezoekje te brengen aan Het Binnenhuys. Ook kunnen er tijdens de AFM Kinderhulpweek geld of goederen gedoneerd worden. Onder andere goede fietsen, leesboeken, speelgoed wat nog in de originele verpakking zit, kerstpakketten en dagjes uit zijn welkom. Op de AFM website staat wat nog meer geschonken kan worden.

Open podium
Op dinsdag 19 december staat het open podium op het programma. De zangeressen Meike Ubbink en Yara Beeks treden op, evenals H.A.N.S. ( Hans Activeert Nu Snaren), gelegenheidskoor De Aladna's, gitaarvirtoos Mart Hillen en zanggroep De Glazen Boterham. Ook donderdag en op de slotdag klinkt er muziek, Gilbert van Zolingen tekent voor de organisatie van deze avonden. Zaterdag treden Cynbel en 7even Bridges op, 7even Bridges is de band rondom ex-militair Erik Krikke, hij liep nadat hij terugkwam van een missie in Afghanistan PTSS (Posttraumatische-stressstoornis) op. 7even Bridges komt onder andere voort uit de Gaanderense formatie Silhouette. Op woensdag is er een discussieavond met diverse prominente Aaltenaren.

Line up Sjoksfestival
Donderdag is er een optreden gepland van Gilbert & Friends, de 'friends' zijn allemaal muzikanten uit de regio die hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend. In de pauze krijgt de organisatie van het Aaltense Sjoksfestival gelegenheid om de verrassende Line Up van 2018 bekend te maken. Middels een promotiefilm komen alle artiesten langs die Aalten aandoen op de 26ste mei. Daarnaast worden de winnaars van een dubbele LIKE en DEEL actie, die vanaf dinsdag 12 december loopt, omgeroepen. Vier tickets voor de 28ste editie van het Sjoksfestival worden weggegeven, twee via AFM Facebook, twee via de Sjoksfestival Facebookpagina.

Veiling
De grote veiling wordt gehouden op vrijdag 22 december, veilingmeester Schurink Jan, alias Jan Breukelaar, zal de te veilen items onder de hamer nemen. Er worden bijzondere items geveild, onder andere een roze scooter, merk-zonnebrillen, een huiskamerconcert van Callahan Clearwater Revival, veel waardebonnen van Aaltense winkeliers, laptops, sieraden, tickets voor concerten, een rondvlucht boven Aalten en een VIP arrangement voor twee personen voor het Sjoksfestival waarbij een gratis diner, inclusief drankjes, gratis entree inclusief drankjes en toegang tot exclusieve VIP plekken zijn inbegrepen. De afsluitende activiteit is de GUV Marathon voor het kind die op zaterdag 23 december wordt gehouden.

Nationaal Fonds Kinderhulp
421.000 kinderen leven in armoede en dat is niet niets, het komt erop neer dat één op de acht kinderen onder de armoedegrens leeft. Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft daarom verschillende projecten waarmee alle kinderen de mogelijkheid wordt gegeven om erbij te horen. AFM Kinderhulpweek is zo'n project. De opbrengst van de actie gaat naar kinderen uit Aalten en omstreken die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.


www.aladnafm.nl