Psalm 150 kijkt uit naar Blue Lake Christman. Foto: Frank Vinkenvleugel
Psalm 150 kijkt uit naar Blue Lake Christman. Foto: Frank Vinkenvleugel

Met 'Blue Lake Christmas' de kerstdagen in

DINXPERLO - Voor de tweede keer dit jaar komt fanfareorkest Psalm 150 met een groots opgezet concert. Met een sprankelend kerstconcert op 23 december worden dit jaar nogmaals alle registers opengetrokken. Samen met finalist van Idols Mitch Lodewick uit Aalten, Catch20 uit Terborg en de Achterhoekse Marieke Visser, bekend van onder andere haar optreden met Skyfall van Adèle in de Steengroeve Winterswijk, zal Psalm 150 voor een avondvullend programma zorgen.

Door Iris Jansen

"Diegenen die tegen die tijd nog steeds de kerststemming niet te pakken hebben, moeten zéker naar het kerstconcert van Psalm 150 komen. Wat is er nu mooier, dan met elkaar op de vooravond van Kerstmis heerlijk te genieten van kerstklassiekers en de bekendste Prom-hits. Zoals de bezoekers van onze concerten gewend zijn, pakken we weer helemaal uit", vertelt Gerard Boland. "We veranderen Sportcentrum 'Het Blauwe Meer' weer in een heus theater, om de mensen een echt avondje uit te bezorgen, ze weer op het puntje van de stoel te krijgen. Gezien de twee uitverkochte Blue Lake Proms concerten van afgelopen februari, verwachten we weer een volle zaal. Met dit zorgvuldig uitgekozen programma bieden we een zeer afwisselend en sfeervol kerstconcert voor jong en oud; van kerstklassiekers tot swingende kerstpop. Daarnaast is het concert nog voorzien van enkele verrassingen. Jan van der Horst zal weer voor de vakkundige presentatie zorgen."
Talent uit de regio
Fanfareorkest Psalm 150 biedt graag talenten uit de regio een podium. Naast Laura van Kaam uit Dinxperlo, die in 2013 Voice Kids won, stond dit jaar de Aaltense Mitch Lodewick in de finale van Idols 2017. Boland: "Dat is toch werkelijk geweldig om zoveel jong talent te hebben in onze gemeente. Zonde om daar niets mee te doen. We willen graag talent ondersteunen door ze een podium te bieden. Met Mitch Lodewick, die onder andere enkele sfeervolle kerstnummers van Michael Bublé zingt, en met Marieke Visser, kunnen we weer hele verschillende muziekgenres bieden. Ik weet zeker dat Marieke met de vertolking van Skyfall van Adèle en het Piu Jesu van Andrew Lloyd Webber mensen weet te ontroeren. Ook voor het orkest en voor dirigent Tijmen Botma, is het weer een prachtige uitdaging om hierin te begeleiden. We begeven ons daarmee echt op het concertante niveau."

Niet alleen zangers uit de regio zijn regelmatig te gast bij Psalm 150. Ook gastmuzikanten worden bij concerten uitgenodigd. "Ook daarvan is er in deze regio heel veel talent. Er zijn in de Achterhoek goede musici en dito bands te vinden. Het Popkoor Catch20 uit Terborg is daar een mooi voorbeeld van." Catch20 is voor Dinxperlo en omstreken geen onbekende naam. Inge Reusen en Jolanda de Vries van Catch20 vertellen: "Begin dit jaar hebben we in Aalten in de De Hofnar en in Dinxperlo bij Old Dutch tijdens Classic Rock Night Part 2 opgetreden. Natuurlijk is de Fanfare Psalm 150 een bekend begrip bij ons en ze stonden zeker op ons verlanglijstje. Het idee voor een samenwerking was al snel beklonken. Catch20 bestaat in deze vorm, dus inclusief de band, vanaf 2014. In 2015 werden we winnaar tijdens het 'Open Podium Amphion' in Doetinchem. We zijn een popband met twintig zangers en hebben een uitgebreid repertoire met voornamelijk eigentijdse muziek en pop- en rockballads. Ons aandeel bij dit concert bestaat uit eigentijdse bekende kerstsongs. Geweldig dat er zoveel verschillende keus aan kerstmuziek is. Dat maakt het een dynamisch concert."

Goed doel
"Soliste Marieke Visser wilde graag bij dit concert het werk van World Servants onder de aandacht brengen. Dit is een ideële christelijke organisatie, opgericht in 1988, dat in ontwikkelingslanden met behulp van vrijwilligers bouwprojecten realiseert. Marieke draagt deze stichting een warm hart toe, en hoopt na afloop van het concert op een kleine gift van de bezoekers. Een mooie geste van Marieke om middels haar talent ook een steentje te kunnen bijdragen", vertelt Boland.

Middagprogramma Blue Lake Scrooge
"Niet alleen het A-orkest pakt uit met een kerstconcert, maar ook de leden van het B- en C-orkest onder leiding van Guido van Schijndel, zijn druk geweest met de voorbereidingen van een groot kerstconcert voor het hele gezin. Samen met Theater Sios uit Dinxperlo, voeren zij het bekende 'A Christmas Carol' van Charles Dickens uit", vertelt Boland. " Het verhaal gaat over Scrooge, een oude en verbitterde vrek die niks geeft om anderen. Hij krijgt op Kerstavond bezoek van drie geesten die hem confronteren met zijn kille gedrag. Het orkest speelt in het verhaal passende muziek zoals 'This is what it feels like' van Armin van Buren, 'Driving home for Christmas' van Cris Rhea en 'All I Want for Christmas' van Mariah Carey. Twee jonge en talentvolle zangleerlingen van Sandra van Reys, Iris van Lochem en Jesse Scholts, zullen hieraan meewerken. Het wordt een gezellige middag voor het hele gezin, en ook de kinderen die meedoen aan het programma 'Muziek maak je zelf' kunnen zo ervaren hoe leuk het is om een instrument te spelen. Zo'n uitvoering werkt zeer stimulerend."

Beide concerten vinden plaats in Sportcentrum Het Blauwe Meer. Het middagconcert 'Blue Lake Scrooge' begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.15 uur. Kaarten kosten 5,- euro per stuk. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Op vertoon van een kaart voor het avondprogramma 'Blue Lake Christmas' ontvangt men 2,50 euro korting op dit middagconcert. 'Blue Lake Christmas' begint om 20.00 uur. Entreekaarten à 15,00 euro per stuk. Voorverkoop via Jumbo Arentz, via leden van Psalm 150 en via de website van Psalm 150.


www.psalm150.nl