Omnivereniging binnensport Dinxperlo komt dichtbij

DINXPERLO - De ontwikkelingen rondom de fusie van de binnensportverenigingen in Dinxperlo gaan snel. Een onderzoekscommissie heeft aan de afzonderlijke besturen van Represta, BC Euro, Limit Stars en Favorita een rapport van bevindingen gepresenteerd en daarop hebben alle besturen positief gereageerd. Daaropvolgend is er een fusiecommissie ingesteld, die mogelijk straks ook de rol van hoofdbestuur gaat oppakken.

Deze fusiecommissie heeft zich ten doel gesteld om de fusie per 1 augustus 2018 te laten plaatsvinden. Dat is zeer ambitieus en dat betekent dan ook dat er op korte termijn stappen genomen moeten worden. De bedoeling van de verenigingen is om per 1 maart a.s. de stukken ten behoeve van de fusie bij de notaris te hebben. Dat betekent dat er dan een fusievoorstel klaar moet zijn en, zeker niet onbelangrijk, de vereniging moet ook een naam hebben.

Daarom start er deze week een Dinxperlo brede campagne om te komen tot een nieuwe naam voor de vereniging. Iedere inwoner van Dinxperlo of andere belangstellenden mogen ideeën voor een naam voor de nieuwe vereniging indienen op een speciaal daarvoor gemaakte website. Uiteindelijk zal de fusiecommissie uit alle inzendingen een shortlist samenstellen, waarna de verenigingsleden gevraagd zal worden om aan een poll mee te doen. De nieuwe naam moet uiterlijk 1 maart 2018 bekend zijn.

De grote meerwaarde van de omnivereniging voor de binnensport is allereerst natuurlijk het feit dat er efficiënter gewerkt kan worden ten aanzien van ledenadministratie, zaalhuur en secretariaat. Daarnaast is de omnivereniging veel beter in staat dan nu de afzonderlijke verenigingen om specifieke doelgroepen te bereiken. Denk hierbij aan ouderen, mensen met een beperking, maar vooral de jeugd. Een gezamenlijk beleid ten aanzien van bijvoorbeeld clinics op de scholen en ledenwerfacties zijn hiervan voorbeelden. Daarnaast kunnen jonge kinderen veel meer de tijd nemen om te kijken bij welke tak van sport hun talenten liggen.

In de komende maanden zal de fusiecommissie u via deze krant op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.