De levende adventskalender bij de familie Vaags in Breedenbroek. Foto: Frank Vinkenvleugel
De levende adventskalender bij de familie Vaags in Breedenbroek. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Levende adventskalender

DINXPERLO - Veel mensen kennen het wel: de traditionele adventskalender met deurtjes waarachter een cadeautje zit verstopt. In Dinxperlo wordt het wat grootser aangepakt. Er gaan in de adventstijd nog steeds deurtjes open, maar dit keer de deuren van huizen in Dinxperlo en omgeving. Elke dag een ander adres waar de koffie en thee klaar staan, en waar men een praatje kan maken met mensen die misschien wel onbekend voor je zijn. De levende adventskalender zorgt voor saamhorigheid en verrassende ontmoetingen en gesprekken.

Op onderstaande adressen staan de deuren op de aangegeven datum open voor koffie, thee en een gezellig praatje. Als het om de ochtend gaat van 10.00 tot 11.30 uur, en op de middagen van 14.30 tot 16.00 uur. Tot aan Kerstmis is de levende adventskalender op de volgende adressen.

Woensdagmorgen 20 december, familie te Beest, Nassaustraat 11, Dinxperlo; donderdagmiddag 21 december, familie Lammers, Teunisbroek 4, De Heurne; vrijdagmorgen 22 december, familie Westendorp, Raadhuisstraat 12, Dinxperlo, zaterdagmiddag 23 december, familie Veerbeek, Caspersstraat 32, De Heurne; zondagmiddag 24 december, familie Kemink, Nijmansdijk 10, De Heurne.

Voor vragen of opmerkingen kan men terecht bij Bennie en Willemien Bruggink, tel. 0315-653222.


Kerstactie Veur Dinxper, Deur Dinxper

DINXPERLO - Nog steeds kunnen Monica, Brigitte en Roelfien, initiatiefnemers van de actie Veur Dinxper, Deur Dinxper, levensmiddelen, verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen gebruiken voor de kerstactie.

De dames willen de mensen die zich hiervoor aangemeld hebben of door anderen zijn opgegeven een goed gevulde kersttas kunnen geven. "We hebben al veel gekregen en ook plaatselijke winkeliers zijn ons goed gezind maar we kunnen nog heel veel gebruiken. We willen de eerste pakketten op donderdag 21 december afleveren. Misschien krijgt u in het kerstpakket nog het een en ander dat u zelf niet lekker vindt maar waar een ander er heel blij mee is. Alles wat voor u overbodig is en wij weer kunnen gebruiken, mag worden afgeleverd aan de Veensgracht 10, Lage Heurnseweg 11a of Hagtweg 10. Niks is mooier dan alle mensen een fijne kerst te bezorgen en onze dank is heel groot", zeggen Monica, Brigitte en Roelfien.