Ontwikkelingen omnisportvereniging Dinxperlo

DINXPERLO - Badmintonvereniging BC Euro, Volleybalvereniging Favorita, Basketbalvereniging Limit Stars en Gymvereniging Represta zijn bezig met het samenstellen van een fusievoorstel om te komen tot een omnisportvereniging. Doel is dat dit fusievoorstel eind februari afgerond is en goedgekeurd wordt door alle betrokken besturen.

Volgens wettelijke voorschriften wordt het goedgekeurde fusievoorstel vervolgens gedeponeerd bij de kamer van koophandel en vindt er een publicatie plaats in een landelijk dagblad over het voornemen te fuseren. Maar de leden hebben uiteindelijk het laatste woord. Per vereniging zal nog voor de zomer van 2018 in een algemene ledenvergadering het fusievoorstel aan de leden voorgelegd worden en kunnen ze meebeslissen over deze ontwikkeling.        

Naam
Het proces om mogelijk tot een omnisportvereniging te komen in Dinxperlo bevindt zich in een spannende fase. Het fusievoorstel begint steeds meer vorm te krijgen, de notaris gaat aan de slag met conceptstatuten en er staan een aantal belangrijke keuzes voor de deur om te maken. Eén daarvan is de nieuwe naam van de omnisportvereniging.

Heel Dinxperlo mag hierover meebeslissen. In samenwerking met Frappant is er een website gemaakt waarop iedereen in heel Dinxperlo een voorstel kan doen voor een nieuwe naam, www.magheteennaamhebben.nl . Iedereen is van harte uitgenodigd om met een suggestie te komen. Dit kan tot uiterlijk 31 januari. Uit deze namen wordt een shortlist opgesteld van 6 tot 7 namen en vanaf half februari komt er een poll om tussen deze namen te kiezen. Deze poll wordt alleen voorgelegd aan de huidige leden van de verschillende betrokken verenigingen. Uiterlijk 1 maart wordt op basis van de poll de definitieve keuze gemaakt.

Statuten nieuwe vereniging
Met de eventuele komst van een nieuwe vereniging moeten er nieuwe statuten worden gemaakt. Op het moment dat de fusie doorgaat, betekent dit dat alle huidige verenigingen en statuten worden ontbonden en opgaan in de nieuwe vereniging en statuten. De komende weken zal duidelijk worden wat dit voor de leden betekent als het gaat om bijvoorbeeld lidmaatschap en contributie. De leden worden hierover tijdig geïnformeerd. Met behulp van de notaris worden er in afwachting van de definitieve beslissing alvast conceptstatuten opgesteld.