Samen kerstmuziek maken: een goede keuze. Foto: Frank Vinkenvleugel
Samen kerstmuziek maken: een goede keuze. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

St. Antonius doet goede keuze met
programma kerstconcert

BREEDENBROEK - Dinsdagavond 19 december speelde Harmonie St. Antonius haar jaarlijkse kerstconcert. Onder het motto:'kerst vier je samen en muziek maak je samen' hadden ze muzikale vrienden uitgenodigd. Samen met Prinses Beatrix vormden ze deze avond één groot orkest waardoor de kerk gevuld werd met mooie, warme klanken. En Valentin Jar zorgde met zijn tenor stem voor nog meer sfeer. De bezoekers werden dan ook getrakteerd op een bijzonder en afwisselend programma.

In volle kerk met alleen wat kaarslicht zong Valentin Jar 'Stille nacht, heilige nacht', terwijl de muzikanten stil de kerk binnen liepen met een kaarsje in hun handen. Een sfeervol begin van het concert, dat bij menigeen kippenvel bezorgde.
Samen speelden de orkesten enkele delen van een Suite van Purcell, waarna het publiek uit volle borst de klassieker 'Wij komen te zamen' meezong.
Onder begeleiding van de trom trokken er ineens kinderen in een optocht door de kerk. Samen met Jar zongen zij een lied van Herman van Veen 'A la Berline Postiljon'. Een vrolijk kerstliedje dat de kinderen liet stralen van trots. Ook de dirigent zag zijn kans, na het stuk 'Adieumus', om samen met Valentin een duet te zingen 'Children go where I send thee'. Na nog een paar heerlijke meezingers en andere delen van Purcell volgde het stuk 'Amen' van Pavel Stanek. In de kerk klonk dit stuk als een klok en kippenvel gegarandeerd.
Het was al een afwisselend programma, maar St. Antonius kan meer dan alleen muziek maken. Ze kunnen ook zingen en vooral gospel. Onder begeleiding van Prinses Beatrix zongen ze samen met Valentin Jar het bekende 'Amen'. Maar één lied zingen is wel wat weinig dus kwam er a capella nog een gospel achteraan 'Ev'rybody's talkin' bout the Baby Boy'. Deze heerlijke avond werd afgesloten door iedereen muzikaal een fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar te wensen, met 'We wish you a merry Christmas'. Het was een mooie avond om met muzikale vrienden de kerst tegemoet te gaan.

Foto: Frank Vinkenvleugel