Team AFM en twee dames van Nationaal Fonds Kinderhulp bij het bord met de enorme opbrengst. Foto: Karin Stronks
Team AFM en twee dames van Nationaal Fonds Kinderhulp bij het bord met de enorme opbrengst. Foto: Karin Stronks Foto: Karin Stronks

AFM Kinderhulpweek:
opbrengst 52.814,89 euro

AALTEN – De opbrengst van 52 814,89 euro van de AFM Kinderhulpweek overtreft alle verwachtingen. De ontlading was enorm, ontroerd, trots, dankbaar, verbijsterd en heel erg blij waren het AFM team, vertegenwoordigers van Nationaal Fonds Kinderhulp, alle betrokkenen en het aanwezige publiek bij partycentrum 't Noorden op zaterdag 23 december, de finaleavond van de AFM Kinderhulpweek.

Door Karin Stronks

De finaledag begon op zaterdagmorgen om 10.00 uur met de start van de GUV Marathon voor het kind. Onder een daverend applaus renden de sportievelingen na het aftellen van tien tot nul vanaf de Markt in Aalten richting partycentrum 't Noorden, het middelpunt van de AFM Kinderhulpweek.

Voor deze prestatieloop voor het goede doel meldden zich ruim 400 deelnemers aan. De GUV Marathon voor het kind bestond uit twaalf etappes, van 800 meter tot ruim vijf kilometer door de hele gemeente Aalten. Men kon wandelen, fietsen of hardlopen.
De randzaken rondom de GUV Marathon voor het kind waren uitstekend georganiseerd. Politiebegeleiding, verkeersregelaars, eten en drinken onderweg, alles was tot in de puntjes verzorgd. De prestatieloop voerde van 't Noorden naar 't Romienendal in Dale. De route voerde langs GUV, er was net een uitvaart gaande. Nienke Hoitink, één van de deelnemers, vertelt: "Er werd doorgegeven dat er een begrafenis was en alle lopers werden verzocht om in stilte langs de begraafplaats te gaan. Het was ongelofelijk maar het was helemaal stil. Zo'n grote groep. Echt een kippenvelmoment."

Na 't Romienendal in Dale werd De Domme Aanleg in Barlo, 't Grachthuys in Bredevoort, de Ringkamp op De Haart, d'n Heurnsen Tref in de Aaltense Heurne, Dorpshuus IJzerlo, Peters Specialiteiten op de Markt in Dinxperlo, café Bruggink in De Heurne en Kulturhus Lintelo aangedaan. Daarna voerde de prestatietocht terug via de Markt in Aalten naar partycentrum 't Noorden waar de symbolische cheque werd uitgereikt. De opbrengst van de GUV Marathon voor het kind was 18.695,60 euro. "Een ongelofelijk bedrag, super! Dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen", aldus een breedlachende Frank Roos van AVA'70.

's Avonds rond 20.45 uur was de grote ontknoping, in een volle zaal bij partycentrum 't Noorden was de tintelende spanning duidelijk voelbaar. Wethouder Henk Wiltink was aanwezig, net als veel betrokkenen bij de AFM Kinderhulpweek. Na een woord van welkom door Erik Luiten, voorzitter van AladnaFM nam Marco van Lochem de microfoon over om de opbrengst bekend te maken. Hij bedankte alle betrokken voor hun inzet, met name de organisaties die actie hebben ondernomen.

Na een woord van dank van Isabella Kempers van Nationaal Fonds Kinderhulp viel een verwachtingsvolle stilte. Het moment suprême was daar: het grote bord met het bedrag erop werd onthuld, het duizelingwekkende bedrag van 52.814,89 euro werd getoond. Dat was bijeengebracht in de vijf dagen durende AFM Kinderhulpweek.

De ontlading was groot, er werd gehuild, gelachen, geknuffeld, getoost. Na de bekendmaking van de overweldigende opbrengst was het feest bij 't Noorden. De Local Heroes speelden het dak eraf.

Erik Luiten, voorzitter van AladnaFM spreekt het publiek toe. Foto: Karin Stronks
De aankomst op de markt in Aalten. Foto: Karin Stronks