Anton Stapelkamp wacht lachend tot Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, zijn installatie met een handtekening heeft bekrachtigd. Foto: Leo van der Linde
Anton Stapelkamp wacht lachend tot Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, zijn installatie met een handtekening heeft bekrachtigd. Foto: Leo van der Linde Foto:

Anton Stapelkamp is eindelijk in Aalten aangekomen

Nieuwe burgemeester zegt volmondig ja tegen zijn nieuwe gemeente

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – Op vrijdag 22 december ongeveer om 15.30 uur is Anton Stapelkamp door commissaris van de koning Clemens Cornielje geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Aalten-Dinxperlo, zoals de commissaris die aanduidde. Stapelkamp werd hartelijk ontvangen door de wethouders, de raadsleden, het ambtelijk apparaat en door de andere aanwezigen. De nieuwe burgemeester was blij, dat hij eindelijk in Aalten was aangekomen. Hij wil zijn beste krachten aan de gemeente geven en een gemakkelijk benaderbaar burgervader zijn.

Zeg maar ja tegen het leven
"Frater Venantius, wie kent hem nog?" Zo begon Stapelkamp zijn toespraak aan het einde van de bijeenkomst. Een aanzienlijk deel van de aanwezigen in ieder geval. Voor de jongere mensen vertelde hij voor de zekerheid dat het een zingende frater was, die was bedacht door Wim Sonneveld. "Zeg maar ja tegen het leven", zingt de frater herhaaldelijk, waarna hij in het refrein besluit met "anders zegt het leven nog nee". "Het is vrolijk levenslied", zei de nieuwe burgemeester. Dat past bij hem, omdat hij een opgeruimd mens is en een zondagskind, hoewel hij op donderdag is geboren. Dat hij niet te klagen heeft over zijn leven, betekent overigens niet dat hij geen oog heeft voor de mensen, die minder geluk hebben gehad. "Velen hebben het niet zo gemakkelijk gehad als ik."


Lees verder op pagina 3