De Hofnar-Bovo HS1 Herbstmeister derde divisie A

AALTEN - Na de inhaalwedstrijd tegen Vrivo uit Vriezenveen op dinsdag 19 december is De Hofnar – Bovo als herbstmeister van de Derde Divisie A het winterreces ingegaan. Met een goedgevulde tribune in de Aaltense Stationshal werden de bezoekers, die de laatste plaats van de ranglijst bezetten, op alle fronten overklast. In de laatste set deed Vrivo nog een laatste poging iets van de avond te maken, maar de Aaltense mannen voldeden aan de verwachtingen en sloegen in een kleine negentig minuten honderd punten bij elkaar. Zo werd de negende 4-0 overwinning genoteerd en bleef het Aaltense equipe onder leiding van hoofdtrainer Walter Slotboom en zijn assistent Pascal Vet ongeslagen in de eerste helft van het seizoen 2017-2018.

In de openingsset kwam De Hofnar – Bovo goed uit de startblokken en liep het via een serveserie van Te Winkel direct uit naar een 5-1 voorsprong. Doordat aan Vriezenveense kant rijkelijk werd geketst in de pass konden de Aaltenaren gestaag richting setwinst spelen en liet het weinig heel van de bezoekers (25-11). De Hofnar – Bovo bleek in de tweede set op dreef en ging verder waar het de eerste set mee was geëindigd. Met lange serveseries van onder andere N. van der Bend en gevarieerde spelverdeling door de vingervlugge B. van der Bend konden de bezoekers ook in deze set maar weinig weerstand bieden tegen het Aaltense geschut. Met de eindstand in deze set van 25-8 was het dan ook duidelijk dat De Hofnar – Bovo geenszins van plan was om deze avond cadeaus uit te delen aan de rode lantaarndrager.
In set 3 bleek De Hofnar – Bovo wederom een maat te groot voor Vrivo. De inspanningen aan Vriezenveense kant ten spijt, werd er aan Aaltense kant lustig op los gescoord. Aan invaller N. Swijtink had de thuisploeg een goed scorende man, die meermaals over de blokkering van de bezoekers heen wist aan te vallen. Ook passer/loper Kleine Schaars deed een flinke duit in de zak door het met zijn service en verscheidene tipballen de defensie van Vrivo uitermate lastig te maken. Met 25-11 stond na een krap uur spelen dan ook de 3-0 op het scorebord. In set vier leek de concentratie aan Aaltense kant licht verdwenen waardoor de bezoekers tot de stand van 18-18 aardig mee konden komen. De Hofnar – Bovo schakelde toen echter een tandje bij waardoor bij 24-20 de laatste bal van de avond door Zeilstra binnen de lijnen werd geslagen.
Na elf wedstrijden is De Hofnar – Bovo fier koploper in de Derde Divisie A met 51 punten. Achtervolgers Favorita uit Dinxperlo en Time Out '75 uit Diepenheim staan respectievelijk op 40 en 34 punten na evenveel gespeelde wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd voor de Aaltenaren staat gepland op zaterdag 20 januari. Dan wordt VVH 2 uit Harderwijk ontvangen in de Stationshal aan de Landbouwstraat in Aalten.