Pvda doet in Aalten niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in maart

AALTEN - De PvdA heeft op 28 december bekend gemaakt dat de sociaaldemocratische partij niet meer zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018. De reden is dat de basis te smal is geworden. Net als vele politieke partijen heeft de PvdA in Aalten moeite om jongere mensen te vinden, die actief willen worden in de gemeentepolitiek. De actieve kern bestaat al jarenlang uit dezelfde mensen, die zelf ouder en ouder zijn geworden. Op een ledenvergadering is daarom besloten dat het niet zinvol is om verder te gaan.

Rudi ter Maat zal daarom voorlopig het laatste raadslid voor de PvdA in Aalten zijn. Hij volgde Willy Oort op, die ook nog wethouder is geweest. Sinds de verkiezingen van 2014 had de PvdA nog maar één raadszetel over. Ter Maat heeft als éénmansfractie zijn uiterste best gedaan om de opvattingen van de PvdA zo goed mogelijk te laten horen. Hij vroeg regelmatig aandacht voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Hij kon het raadswerk volhouden, omdat er nog een steunfractie was bestaande uit een groep mensen, die al vele jaren actief is geweest. Voor hen is het nu goed geweest en aangezien er geen nieuwelingen zijn om het werk voort te zetten werd stoppen onvermijdelijk.

Eerder dit jaar zijn er nog wel gesprekken gevoerd tussen de Progressieve Partij en de PvdA over een gezamenlijke lijst. Daar voelde de PvdA echter niet voor. Rudi ter Maat adviseert de bewoners van de gemeente wel om in maart op de Progressieve partij te stemmen.