Natare-leden trotseren de kou in het buitenbad. Foto: PR
Natare-leden trotseren de kou in het buitenbad. Foto: PR Foto:

Filmhuis Bredevoort

BREDEVOORT - Op zaterdag 13 januari wordt in kulturhus ’t Grachthuys, de Amerikaanse historische dramafilm 12 Years a Slave vertoond.

Noord-Amerika negentiende eeuw. Solomon Northup (Ejiofor), een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar Solomon wanneer die beweert een vrij man te zijn. Terwijl hij de gruwelheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis.

De film kreeg 3 Oscars voor Beste Film, Beste vrouwelijke bijrol en Beste aangepaste scenario. Tevens een Golden Globe voor Beste Film Drama.

Aanvangstijd 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur, entree zes euro.


Eerste nederlaag voor Aladna/De Issel

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben, nadat de laatste wedstrijd voor de feestdagen in Enschede met 8-11 was gewonnen van Ekc/Nääs, in het eerste weekend van januari thuis de eerste nederlaag van het seizoen geleden.

Melynas was met 12-16 de sterkste nadat Aladna/De Issel in de eerste helft nog op een 5-1 voorsprong had gestaan. Maar die voorsprong werd richting het einde van de eerste helft kleiner. Melynas kwam beter in de wedstrijd en kwam tot op een doelpunt verschil, 5-6. Aladna/De Issel benutte vlak voor en vlak na rust twee strafworpen en kwam in het begin van de tweede helft op 5-8. Daarna was het Melynas dat de wedstrijd in handen nam en vooral met schoten van afstand een ruime voorsprong opbouwde, 10-14. En daarmee was de spanning verdwenen uit de wedstrijd en was de eerste nederlaag in deze zaalcompetitie een feit voor Aladna/De Issel. De ploeg staat op een derde plaats en gaat volgende week op bezoek bij streekgenoot Wiko in Winterswijk dat op de laatste plaat terug te vinden is.


Oudjaarsduik zwemsportvereniging Natare

AALTEN - Natare eindigde 2017 met een oudjaarsduik om helemaal fris aan 2018 te beginnen. Dertig leden, voornamelijk jeugdleden, trotseerden op 30 december het koude water van buitenbad 't Walfort. Aftellend van tien naar nul stoven ze alleen tegelijk het water in. De één helemaal kopje onder, de ander net tot aan de knieën. Daarna konden ze zich weer opwarmen in het binnenbad van 't Walfort. Want daar ging het oudjaarsfestijn vrolijk verder. Een estafette met alle leden van jong tot oud. Voor de jeugd allemaal leuke activiteiten en een mixed-waterpolotoernooi voor jeugd, dames en heren. Ter plekke werden er oliebollen gebakken en er was heerlijke snert. De leden van Natare hebben het jaar 2017 goed afgesloten en gaan voor een sportief en gezond 2018.


Achterhoek presenteert zich op Vakantiebeurs 2018

ACHTERHOEK - De Achterhoek is dit jaar groots aanwezig op de Vakantiebeurs van 9 tot en met 14 januari in Utrecht. In het Holland-gedeelte in Hal 10 kun je niet om de regio heen. De beursstand van ruim 27 meter breed trekt hier de aandacht.

Stichting Achterhoek Toerisme heeft deze deelname geïnitieerd in samenwerking met een aantal partners uit de Achterhoek. Zo zijn in de stand ook Marveld Recreatie, Camping Vreehorst, Camping De Twee Bruggen, Nationaal Landschap Winterswijk, Havezathe Carpe Diem, Bronckhorst, Doesburg en een aantal campings uit Bronckhorst te vinden. Zij presenteren zich op deze manier onder de vlag van de Achterhoek. Daarnaast is in de stand een balie van 'Kamperen in de Achterhoek' aanwezig.
Na de Vakantiebeurs is de Achterhoek aanwezig op de Caravana in Leeuwarden, Reise + Camping in Essen (Duitsland) en in een gezamenlijke Gelderse Streken stand op de Vakantiesalon in Antwerpen, Fiets- en Wandelbeurs Utrecht en de Fiets- en Wandelbeurs Gent (Vlaanderen).