De JO11-9 van AZSV met hun 'aanhang'. Foto: Cor Hinkamp
De JO11-9 van AZSV met hun 'aanhang'. Foto: Cor Hinkamp Foto:

Bijzonder kampioenselftal met enthousiaste 'aanhang'

AALTEN - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van AZSV werden ook de najaarskampioenen gehuldigd. Eén van die teams waren de jongens onder elf-negen, voormalig E9. Na de huldiging werden ze samen met de aanwezige ouders naar buiten gedirigeerd en door Cor Hinkamp vereeuwigd.

Het bijzondere van dit team is dat ze bestaan uit voetballertjes die door een grote eensgezindheid kampioen zijn geworden. De trainingsopkomst was bijna 100%. Misschien nog opmerkelijker is het feit dat alle ouders erg betrokken zijn bij dit team. Elke sportvereniging zou zich rijk voelen met zo'n groep ouders, niks is hun teveel om klaar te staan voor hun kinderen en het team. Opvallend is dat bijna niemand van de ouders enig 'voetbalverstand' heeft. Om beurten de was doen en het rijden naar uitwedstrijden is geen enkel probleem. Toen de jongens halverwege de competitie aangaven dat ze wel twee keer in de week wilden trainen werd er binnen AZSV, ondanks overvolle trainingsvelden, een oplossing gezocht en stonden twee vaders klaar om de boys te trainen. In de kerstvakantie vierden ze bij één van de ouders, op een mooie locatie, het kampioensfeest. Hier kregen ze ook hun kampioensshirt uitgereikt. Dit shirt werd gesponsord door drie ouders met een eigen onderneming.
Natuurlijk verdienen de spelers van JO11-9 alle felicitaties met hun kampioenschap, maar in dit geval moeten zeker ook de ouders, broertjes en zussen en AZSV betrokken worden in de felicitaties met dit kampioenschap.


Lezing bij Groei & Bloei door
plantenkweker Arjan Schepers

REGIO - Groei en Bloei, afdeling Aalten en omgeving houdt donderdag 25 januari een lezing door Arjan Schepers. Hij is eigenaar van een vaste plantenkwekerij met een bijzonder assortiment. Hij kweekt alledaagse soorten en variëteiten maar ook heel bijzondere. In deze lezing stelt hij zichzelf en zijn kwekerij voor en legt hij uit welke planten hij kweekt en welke niet, en waarom.

Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats en toch maken we allemaal dezelfde fout: we kopen een plant omdat ze zo mooi bloeit en thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Eigenlijk zou het andersom moeten: zoek de plant uit bij de plek die je hebt, de kans op succes is dan veel groter. Tijdens deze lezing zal hij uitleggen hoe ze op de kwekerij planten indelen op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting.
Natuurlijk laat hij ook veel foto's zien van interessante en nieuwe vaste planten en zal hij wat planten meenemen voor verkoop.
Duur van de lezing is twee maal drie kwartier met een pauze. De lezing vindt plaats in De Radstake, Twenteroute 8 op de Heelweg, aan vang 19,30 uur. Leden hebben vrije toegang, niet-leden betalen drie euro.


Meet the artist: Marion van Noord

BREDEVOORT - Met haar expositie 'Spelenderwijs' in de Koppelkerk toont Marion van Noord hoe zij het spelen weer teruggebracht heeft in haar leven. Zondagmiddag 21 januari is ze van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig om met de bezoeker in gesprek te gaan over haar installaties.

De expositie van Marion van Noord is nog tot en met 28 januari te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk.

De toegang is gratis; de Koppelkerk is open van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.