Foto: Collectie Leo van der Linde
Foto: Collectie Leo van der Linde Foto:

Zoekplaatje: wie kent deze mensen?

BREDEVOORT - Het jaar 2018 is een jubileumjaar voor Bredevoort Schittert. Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat het 'lichtjesfeest' van start ging. Na de tweede wereldoorlog hervatte men in 1968 de Bredevoortse Gondelvaart. Vanaf 2010 viert men jaarlijks: 'Bredevoort Schittert'. Dit jaar wordt er extra aandacht aan besteed onder de titel: 'Bredevoort Viert'. Bredevoort hield voor de tweede wereldoorlog al Gondelvaart op de Grote Gracht. De gondels werden destijds verlicht door vetpotjes. Fietslampjes en led-verlichting werden toen nog niet gebruikt.

De vooroorlogse Gondelvaart werd gehouden van 1928 tot 1935. We zien hier de bestuursleden van Bredevoorts Belang. Zij waren destijds betrokken bij de organisatie van dit evenement. Wie kent ze en heeft er herinneringen aan? Reacties zijn welkom via redactie@aaltensnieuws.nl of men kan contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten, tel. 0543 - 472571.


VIT zoekt vrijwilligers

AALTEN/BREDEVOORT/DINXPERLO - VIT-hulp bij mantelzorg zet vrijwilligers in om kinderen, volwassenen en ouderen die een beperking hebben gezelschap te houden of samen activiteiten te ondernemen. Zo heeft de naaste familie even tijd voor zichzelf. Ook bij hulpbehoevende mensen waarvan mantelzorgers ver weg wonen kan een vrijwilliger ingezet worden.

Op dit moment zijn er in de gemeente Aalten de volgende hulpvragen:
• Enkele personen, afhankelijk van een rolstoel, zoeken iemand die hen af en toe mee naar buiten neemt.
• Alleenstaande mevrouw op leeftijd speelt heel graag scrabble. Zij zoekt iemand waarmee ze dit kan doen.
• Samen met iemand af en toe met een duofiets op pad.
• Vrijwilligers die gewoon iemand even gezelschap willen houden, even een kopje koffie drinken en een praatje maken.
Het gaat om een paar uurtjes per week of twee weken. VIT begeleidt de vrijwilligers, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding.

Geïnteresseerd kunnen bellen met VIT (0544) 82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Wie interesse heeft voor andere activiteiten, kan dat ook laten weten. Er komen wekelijks nieuwe aanvragen binnen. Iedereen kan ook voor informatie binnenlopen bij het spreekuur van Marjan Roerdinkveldboom, de mantelzorgconsulent. Zij is iedere vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur op het Gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten en kan dan vragen beantwoorden.