Hofnar-Bovo DS1 verliest

AALTEN - Zaterdag 13 januari was de eerste competitiewedstrijd van 2018 voor Hofnar-BOVO DS1. De wedstrijd tegen VV Alterno D3 stond op het programma. De wedstrijd werd verloren met 3-1.

De eerste set keek de Hofnar – Bovo al gauw tegen een kleine achterstand aan, maar wist dit al snel weer recht te trekken. Het ging gelijk op tot een stand van 17 – 17. Alterno wist een kleine voorsprong te pakken. De Hofnar – Bovo kwam nog terug tot 20-20, maar helaas was dit niet genoeg. De set werd verloren met 25-20.
De tweede set begon Bovo ontzettend sterk. Met sterke serveseries werd er al gauw een voorsprong van 10 punten gepakt. Deze lijn kon Bovo doortrekken en zo stond ze met 9-24 op setpoint. Alterno kon echter nog wat punten terugkomen, maar met 16-25 pakt De Hofnar – Bovo de tweede set.
In de derde set ging het ook gelijk op, maar aan het einde van de set pakte Alterno een voorsprong. De Hofnar – Bovo kon dit weer gelijktrekken en dit zorgde voor een spannend einde van de derde set. Net teveel fouten van de kant van Bovo zorgde ervoor dat Alterno de set won met 27-25.
De vierde set waren de dames van De Hofnar – Bovo erop gebrand hem te winnen om nog een vijfde set te kunnen spelen. Maar Alterno kwam snel op voorsprong. Door veel fouten en slordig spel van de kant van De Hofnar – Bovo won Alterno de set met 25-13.
Zaterdag 20 januari spelen de dames in Aalten. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen koploper WVC Volley D1.

AD '69 verliest

AALTEN - In een vriendschappelijk duel bij en tegen AZSV 2 moest AD '69 1 de winst bij de thuisclub laten.

AD'69 startte in deze wedstrijd zonder Sven Breukelaar, Bram Dekkers, Reçep Kaya en zoals nu bekend is ook voor lange tijd Tom Elferink, die zijn kruisbanden heeft afgescheurd. Tom zal pas in oktober of misschien later weer kunnen aansluiten. Op de backposities speelden nu Roel Penterman en Tom te Brinke .En als reserves waren er bij Lucas Winkelhorst, Robin Raben, Anthony Ikink en Timo v.d. Linden. AD'69 startte flitsend en na vijf minuten werd een prachtige combinatie van AD'69 door Dylan Bauhuis goed afgerond (0-1). Echter AZSV was meteen wakker en zette AD'69 onder druk. Het speelde sneller dan AD'69 aan kon en was beter in de combinaties. Na 12 minuten was het dan ook 1-1 en na 20 minuten 2-1.
Na rust kwam AZSV door fouten van AD'69 achterin op verdere achterstand tot 3-1 en 4-1, voordat Dylan Bauhuis de 4-2 liet aantekenen. In die tussentijd werd er veel gewisseld bij zowel AZSV als AD'69. Al de reservespelers van AD'69 kwamen aan bod. De 4-2 was ook de eindstand.
Dinsdag 20.15 uur speelt AD'69 in Dinxperlo tegen DZSV 1. En op zondag 21 januari 11.00 uur ontvangt het Olympia Bocholt. Alle maal nog vriendschappelijk voordat het op 28 januari om 14.00 uur weer voor de competitie aantreedt tegen Keijenburgse Boys.

Aladna/De Issel wint ruim

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de wedstrijd tegen streekgenoot Wiko omgezet in een monsteroverwinning. In Winterswijk werd met de alleszeggende cijfers van 4-19 gewonnen. Al vanaf het begin van de wedstrijd was Aladna/De Issel heer en meester en kon het naar hartenlust aanvallen. Halverwege had Aladna/De Issel al een 2-9 voorsprong en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Ook in de tweede helft was het Aladna/De Issel dat het heft in handen had en het ene na het andere doelpunt wist te scoren. Wiko gaf de aanvallers van Aladna/De Issel daartoe ook alle ruimte. Bij het laatste fluitsignaal stond de teller op 4-19. Door deze monsterscore blijft Aladna/De Issel in de competitie meedoen om de bovenste plaatsen. Topscorers deze wedstrijd waren Frank Hendriksen(6x) en Raymond Venemans(4x). Komend weekend staat er een thuiswedstrijd tegen Olympus'58 op het programma.