Jan Helmink komt vertellen over het Broodfonds. Foto: PR
Jan Helmink komt vertellen over het Broodfonds. Foto: PR Foto:

Broodfonds aanwezig tijdens ZZP-Kleine ondernemersdag

AALTEN - Zaterdagmiddag 10 maart is er in gebouw 't Romiendal aan de Aladnaweg te Aalten een speciale dag voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Diverse interessante thema's en sprekers zullen aan bod komen. Ook Jan Helmink zal aan het woord komen.

Jan Helmink is eigenaar van JARBON, een bureau voor Arbo- en werkadvies.
JARBON adviseert, coördineert en communiceert alle acties binnen het proces van ziekteverzuim, re-integratie en preventie. Zij denken actief mee met het bedrijf over het te voeren Arbobeleid voor een gezonde en duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Met een deskundige en proactieve aanpak ontzorgen zij de opdrachtgever.

Naast ondernemer is Jan Helmink sinds januari 2014 penningmeester van Broodfonds Achterhoek Een Broodfonds is een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarbij een zieke deelnemer een maandelijkse schenking ontvangt van de overige ondernemers voor maximaal 2 jaar. Daarmee heeft de zieke ondernemer een tijdelijk inkomen. Een Broodfonds is een zelfstandige vereniging die bestaat uit deelnemende ondernemers. Voor een deel zijn dit ZZP'ers met en zonder personeel, maar ook middenstanders of agrarische ondernemers. Het principe van een Broodfonds is gebaseerd op dat mensen voor elkaar zorgen en voor elkaar opkomen. Een coöperatief gedachtegoed. Jan Helmink zal het principe van een broodfonds haarfijn uitleggen deze middag.
ZZP'ers en kleine ondernemers die deze buitengewoon belangrijke en interessante infomiddag willen meemaken kunnen zich aanmelden via www.zzpdag-aalten.nl . Tickets kosten 7,50 euro inclusief koffie/thee. Er zijn nog kaarten.


Sandra Vanreys treedt op met leerlingen

BREDEVOORT - Op zondagmiddag 25 februari treedt Sandra Vanreys met een aantal van haar leerlingen op in het Boekencafé van Koppelkerk in Bredevoort. In totaal zullen er tien acts plaatsvinden van jong tot oud.

Sandra Vanreys zit al 35 jaar in het vak en begon haar carrière als countryzangeres. In totaal nam zij vier soloalbums en vele single cd's op en werkte ze mee aan muzikale uitstapjes op het gebied van pop en Nederlandstalige muziek. Sandra won in totaal achtmaal de titel van beste Nederlandse countryzangeres en vergaarde in het jaar 2000 zelfs de titel Millennium Countryzangeres van Nederland.
Inmiddels is Sandra ook een gevierd zangcoach en leidde vele zangtalenten naar tv en op weg naar een eigen zangcarrière. Zo won Laura van Kaam de titel The Voice Kids van 2013, Mitch Lodewick werd in 2017 derde in de finale van het tv-programma Idols. Meike Ubbink was te zien in The Voice Kids en Inge Holkenborg in het tv-programma Holland's Got Talent. Inmiddels komen uit de hele regio leerlingen naar Aalten om zanglessen te volgen.
Tussen 14.30 en 17.00 uur treden Sandra Vanreys en haar leerlingen op in het gezellige Boekencafé van de Koppelkerk. De toegang is vrij, maar een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.


Filmtheater Schiller voor één keer op vrijdag met Rodin

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont Rodin, dit keer niet op de donderdag, maar op vrijdag 23 februari vanaf 20.00 uur, entree zeven euro.

Parijs 1880. Rodin werkt aan zijn Poorten van de Hel, waar ook De Kus en De Denker deel van uit zullen maken. Hij deelt zijn leven met Rose, maar leert dan de jonge Camille Claudel kennen. Zijn meest toegewijde leerlinge wordt zijn assistente en geliefde. De weerbarstige relatie belemmert én inspireert. Samen scheppen is niet zo makkelijk als samen liefhebben.

"In de hiërarchie van de materialen voor een beeldhouwwerk stond goud bovenaan, dan steen en brons en tenslotte aarde. Ik heb die rangschikking omgedraaid. Bij mij staat aarde bovenaan", zegt Auguste Rodin (1840-1917) in deze film die precies 100 jaar na het overlijden van de beeldhouwer uitkomt. Rodins kunst een combinatie van sensitief observeren, intens denken en zwaar ploeteren met niet altijd even soepel kneedbare of hakbare materialen. Tussen de scenes in zijn atelier weeft Doillon de thema's uit Rodins leven: zijn verzet tegen de officiële kunst, zijn conflicten met de opdrachtgevers, zijn zoektocht naar de essentie van het materiaal, de uitbouw van het atelier als manufactuur, zijn impressionistische drang om de wisselende lichtinval te beeldhouwen, zijn huwelijk met de robuuste Rose Beuret en zijn verhouding met de frêle Camille Claudel, een beeldhouwster die zijn muze zou worden. Soms krijg je door Doillons vertelstijl het gevoel dat je langs Rodins werk wandelt.