Gerard Joling. Foto: PR
Gerard Joling. Foto: PR Foto:

Dartlegendes nemen de Hofnar over

AALTEN - Dartliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Aalten. Op zaterdag 3 en zondag 4 maart zijn vier iconen uit de dartsport te bewonderen in de Hofnar. Andy Fordham, Ted Hankey, Tony O'shea en Darryl Fitton spelen een hoofdrol tijdens de tweede Lakeside Legends.

Masterclass
Wie de fijne kneepjes van het darten onder de knie wil krijgen, kan zich aanmelden voor een middagvullende masterclass op zaterdag 3 maart. Dit is de unieke mogelijkheid om een bijzondere darttraining en bruikbare tips te krijgen van vier grootheden. Na afloop schuift de deelnemer samen met zijn helden aan tafel voor een calorierijke sportmaaltijd.

Groot feest
Op zaterdagavond is de Hofnar geopend voor iedereen. De vier dartsterren zijn de gastheren op deze avond. Ze staan achter de draaitafel, Andy Fordham tapt er lustig op los, Ted Hankey staat klaar voor de 'Jägermeister Challenge' en nodigt uit om een moppie te zingen bij de karaoke. De dartborden hangen, dus een idool uitnodigen voor een potje dart, dat kan. 'Mastercaller' Stuart Clarke doet zijn uiterste best om alles in goede banen te leiden. Voor deze avond wordt geen entree gevraagd. Dartcafé de Hofnar opent om 22.00 uur haar deuren.

Lakeside Legends
Wie houdt Darryl Fitton af van zijn tweede titel? Deze vraag wordt zondagmiddag beantwoord na een darttoernooi, als spetterende afsluiter van een grandioos weekend. Wie denkt opgewassen te zijn tegen de vier legendes, kan zich aanmelden. De strijd om een grote wisselbeker en een aantrekkelijk prijzengeld van duizend euro barst los om 11:00 uur. Opgeven voor dit 501-singletoernooi kost in de voorinschrijving tien euro, na-inschrijven op zondag 4 maart kost vijftien euro. Aanmelden kan via de website.


www.hofnaraalten.nl


Gerard Joling bij opening Special Olympics Achterhoek

DOETINCHEM – Gerard Joling wordt de muzikale hoofdgast tijdens de spectaculaire opening van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Het feestelijke startschot van het evenement wordt gehouden in stadion De Vijverberg. Voormalige topschaatsers Erben Wennemars en Erik Hulzebosch nemen de presentatie voor hun rekening.

Dit is donderdag 8 februari bekend gemaakt tijdens een Happy Hour van de businessclub van voetbalclub De Graafschap in de Spiegeltent op het Simonsplein in Doetinchem. Die bijeenkomst stond voor een belangrijk deel in het teken van de Special Olympics Achterhoek, die op 8, 9 en 10 juni worden gehouden. Ruim tweeduizend sporters met een verstandelijke beperking en duizend begeleiders zijn dat weekeinde actief in meer dan twintig takken van sport in acht Achterhoekse gemeenten. Talloze vrijwilligers en meer dan 20 Achterhoekse verenigingen werken mee aan het grootste sportevenement in de geschiedenis van de regio. Talloze Achterhoekse en nationale artiesten hebben hun medewerking toegezegd aan de openingsshow, die wordt geproduceerd door De Feestfabriek Alles Komt Goed BV. Onder hen DJ Jeroen Slütter, het populaire Achterhoekse duo Suzan en Freek en dweilorkest Dokters' Swingende Infuustoeters uit Lichtenvoorde. Zoals vermeld is Gerard Joling de muzikale hoofdgast. Gastheer voetbalclub De Graafschap is inmiddels maatschappelijk partner geworden van de Special Olympics Nationale Spelen 2018. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tekende daarvoor een overeenkomst met stichtingsvoorzitter René van Gils. Het openingsfeest op 8 juni duurt van 18.30 tot 20.30 uur. Hoogtepunt wordt ongetwijfeld het defilé van alle deelnemers en begeleiders. Tickets (goud, zilver en brons) zijn te bestellen vanaf 7,50 euro via de website.


www.specialolympics2018.nl


NK Winterswijkse kaart bij BijHillen

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Schietbond organiseert het NK Winterswijkse Kaart Open Vizier. Dat vindt van maandag 26 februari tot en met zaterdag 3 maart plaats op de schietbanen van BijHillen aan de Misterweg 77 in Winterswijk. Iedereen, die een keer wil schieten, kan deelnemen aan het NK. Elke deelnemer schiet tien kaarten en (niet verplicht) één proef kaart. Daarvoor heeft de schutter één uur ter beschikking. Van maandag tot en met vrijdag kan er worden geschoten van 19.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 14.15 uur. Opgave mogelijk per mail aan fred.van.eldik@hotmail.com of bel 0543 - 564012. Inschrijfgeld is zes euro per persoon, voor de jeugd drie euro. Dat kan worden voldaan bij de wedstrijdleiding. Voor de klassen H, A, B, C, D, E worden geldprijzen beschikbaar gesteld. De prijzen zijn respectievelijk vijftig, 35 en 12,50 euro. Voor de klasse jeugd opgelegd tot en met 15 jaar respectievelijk twintig, vijftien en tien euro. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 3 maart om 16.00 uur bij BijHillen. Voor meer informatie, zoals beschikbaarheid van de banen, kan men terecht op de website.


winterswijkse-schietbond.nl