Burgemeester Anton Stapelkamp en Ina Somsen, secretaris SAAP plaatsen de eerste wildreflector. Foto: Karin Stronks
Burgemeester Anton Stapelkamp en Ina Somsen, secretaris SAAP plaatsen de eerste wildreflector. Foto: Karin Stronks

'Dierenleed én mensenleed voorkomen'

Tweede serie wildreflectoren geplaatst

Door Karin Stronks

BARLO – Bij pannenkoekboerderij De Neeth zijn op de vroege zaterdagochtend 10 februari tweehonderd wildreflectoren uitgedeeld aan leden van de Wildbeheereenheid (WBE). Zij plaatsen de blauwe spiegels in hun eigen 'jachtveld'. De eerste paal met wildreflector werd nabij De Neeth door burgemeester Stapelkamp en secretaris van de Stichting Samenwerkend Actief Aaltens Platteland (SAAP) Ina Somsen in de grond gezet.

SAAP verstrekte WBE voor dit project 3500 euro subsidie. "Door de wildreflectoren wordt veel dierenleed én mensenleed voorkomen", zegt de Aaltense burgemeester.

Zwaargewond ree onder
dekentje

Jeffrey Bauhuis, bestuurslid van WBE en voorzitter van de reeëncommissie, is blij met het plaatsen van de wildreflectoren. "Te vaak verongelukken reeën door een aanrijding. Reeën die gewond raken moeten we bijna altijd uit het lijden verlossen, bij mensen heeft zo'n ongeluk vaak ook veel impact. We hebben meegemaakt dat de bestuurders een ree met een gebroken bekken onder een dekentje op de achterbank hadden neergelegd. Kinderen erbij, een drama. En dan hebben we het nog niet eens over de materiële schade. Dat willen we graag voorkomen, de reflectoren zorgen voor een forse vermindering van aanrijdingen van dieren, ofwel 'valwild'."

Lees verder op pagina 7