AALTEN - In verband met een grote opknapbeurt van de snackbar bij Stegers waren de deuren tijdelijk gesloten, om vanaf donderdag 8 februari iedereen te kunnen ontvangen in de gemoderniseerde omgeving.

Na de bouw van de nieuwe serre en het vernieuwen van het dak, was de snackbar aan de beurt. Samen met Christiaan ten Brinke van ABB interieurbouw werd het plan ontwikkeld voor het nieuwe interieur. In een korte tijd is veel gerealiseerd in samenwerking met de Aaltense bedrijven: Heini Rave, Bartholomeus en Perebolte. Het resultaat mag er zijn en afgelopen weekend kon iedereen weer welkom geheten worden in de vernieuwde snackbar.

AD '69 uitgeschakeld in strijd om
Achterhoekcup

AALTEN - AD '69 trad in de strijd om de Achterhoekcup aan tegen SDOUC, in Ulft. Helaas werd de wedstrijd verloren met 4-1.

Omdat de temperatuur zich onder de 0° bevond, had dat weerslag op het gedrag van de bal in het veld. Vele passes werden te hard of onnauwkeurig gegeven, wat direct werd afgestraft; het leidde veelal tot balverlies. SDOUC ging hiermee beter om en al snel zouden er kansen ontstaan voor de gastheren uit Ulft. Maar toch waren er ook mogelijkheden voor AD'69, dat in de beginfase gretiger was dan SDOUC. SDOUC was zelfs slordiger en lakser in de eerste twintig minuten en leek de wedstrijd wel erg licht op te nemen, maar kreeg toch de openingstreffer op zijn conto bij de derde poging op het doel van AD-keeper Heuvel. Een voorzet over links werd uiteindelijk door een lichte touché in de verste hoek geplaatst, zodat de 1-0 werd gescoord. Na deze treffer zouden er nog meer kansen voor SDOUC volgen en in de 36ste minuut leek een zekere 2-0 tot stand te komen ware het niet dat keeper Erik Heuvel de winnaar werd tegenover twee aanvallers. Uit de rebound ontstond een aanval richting het andere doel, waarbij de bal via Bram Koelman en Michiel Ebbers middels een voorzet uiteindelijk door Dylan Bauhuis onhoudbaar werd ingeschoten, 1-1. Heel even mocht AD'69 geloven in een stunt maar door slordig balverlies in de 39e minuut op het middenveld kreeg een speler van SDOUC de bal. Hij soleerde naar de 16 meter en de keeper te passeren, waardoor SDOUC wederom de voorsprong in de wedstrijd nam.

In de rust werden Michiel Ebbers en Tom te Brinke vervangen door Roel Penterman en Bram Dekkers. Direct wist Roel Penterman zijn kwaliteiten te etaleren en kwam op de rechterbackpositie sterk uit de startblokken. De tweede helft zal vooral herinnerd blijven door de regelmatige uitval van de lampen in twee lichtmasten. Hoewel de scheidsrechter genegen was om de wedstrijd te staken gaven beide coaches aan de wedstrijd te willen uitspelen. Het laatste half uur leek het hoofdveld wel een flipperkast en in deze disco-uitgave zag uw reporter SDOUC nog tweemaal scoren zonder dat AD'69 daar enig antwoord op wist te geven. Luuk Heijink werd gewisseld voor Emre Topal en kort daarna zou Dylan Bauhuis vervangen worden door Peter te Paske. De laatste aanval van de wedstrijd was in de 90e minuut voor AD'69 maar de scheids liep - al voordat de aanval werd ingezet -met de fluit in de mond, zodat een ieder wist dat er zou worden afgefloten zo gauw de aanval zou doodlopen, waarvan akte.
Derdeklasser AD'69 verloor van 2e klasser SDOUC met duidelijke cijfers (4-1) en is uitgeschakeld in de Achterhoek Cup.

Zondag 18 februari speelt AD '69 in de competitie tegen VDZ in Arnhem, momenteel zesde met tien punten voorsprong op AD '69. In de thuiswedstrijd met 3-1 werd gewonnen. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en dus moet AD'69 alles op alles zetten voor een goed resultaat.

Aladna/De Issel weet ruime
achterstand bijna om te buigen

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel zijn er net niet in geslaagd een punt mee te nemen uit Arnhem. Na een 15-7 achterstand bij rust verloor de ploeg in een doelpuntrijke wedstrijd met 25-22.

Al vanaf het eerste fluitsignaal werd er volop gescoord door beide ploegen. In eerste instantie kon Aladna/De Issel bijblijven maar gaandeweg de eerste helft liep Ecka verder uit. Dat kwam mede doordat de ploeg uit Arnhem heel zuiver was met schoten van afstand. Bij de rust leek Aladna/De Issel al kansloos gezien de 15-7 tussenstand. De tweede helft kende een totaal ander beeld dan de eerste. Aladna/De Issel scoorde een paar keer in korte tijd en begon er weer in te geloven. Langzaam aan werd de achterstand kleiner en kleiner en met nog tien minuten te gaan was het verschil slechts 4 doelpunten verschil meer. Wat volgde was een super spannende slotfase waarin Aladna/De Issel steeds dichterbij kwam en met nog 2 minuten te spelen was de stand 23-22. De gelijkmaker hing in de lucht maar het was Ekca dat wist te scoren en daarmee de overwinning veilig stelde.