Nelleke Houwers in actie op de brug. Foto: PR
Nelleke Houwers in actie op de brug. Foto: PR Foto:

Nelleke Houwers plaatst zich voor landelijke halve finale

AALTEN - Nelleke Houwers, turnster bij Athos, heeft zich op zaterdag 10 februari weten te plaatsen voor de landelijke halve finale turnen derde divisie. Op deze dag turnde zij de districtsfinale in de Sazahal in Doetinchem. De toestellen brug, balk en sprong verliepen allemaal prima. Maar op het onderdeel vloer kreeg Nelleke bij de laatste sprongenserie een val te incasseren. Hierdoor werd het spannend of zij zich wel had doorgeplaatst naar de landelijke halve finale in april. Aan het eind van de wedstrijd bleek echter dat dit toch was gelukt.


Oplossing zoekplaatje

AALTEN - In de jaren vijftig van de vorige eeuw kende Aalten een gitaar- en mandolineclub. Deze werd opgericht door de gereformeerde jongens- en meisjesclubs in Aalten. De repetitieavonden vonden één keer per week plaats in gebouw Patrimonium aan de Hofstraat Aalten. Ondanks dat deze gitaar- en mandolineclub slechts enkele jaren heeft bestaan, kregen we behoorlijk wat reacties. Vrijwel alle namen zijn bekend. De foto is gemaakt omstreeks 1956. Op de foto zien we: Johan Rijks, Piet Zomer, Bart Goede, Joop Klein Entink, Rikie Heusinkveld, Alie Heinen, Bep de Boer, Betty te Brake, Miep van Wijngaarden, Joke Winkelhorst, Jo Wikkerink, Grada Wamelink, Willemien Goede, Ineke Heinen, Lientje Wikkerink, Toos Lammers, Corrie Moltmaker en ...Hebly (voornaam niet bekend), Tiene van de Oever, Diesje te Brake, Etty de Boer, ... Meinen (voornaam niet bekend), Ineke Luiten en Zwanny Postema. Dirigent van deze gitaar- en mandolineclub was de heer Lindeman uit Didam. Deze club heeft ooit al eens opgetreden tijdens een bruiloft in Didam. Vooraan zien we een aantal jongelui zonder muziekinstrument. Zij vormden het zangclubje van deze club. De heer Ruiter verzorgde de zanglessen.


Wandeling over hessenwegen

AALTEN - Zondag 18 februari organiseert het IVN Oost Achterhoek een wandeling door het essenlandschap van Aalten, op zoek naar oude handelswegen. Start is om 14.00 uur op de parkeerplaats tegenover restaurant 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten.

De wandeling voert door een afwisselend landschap met landbouwgrond, stukjes oud bos en over het eeuwenoude erf van landgoed Eppink. Met wat geluk is daar volop bloeiende daslook en bosanemonen te zien. En natuurlijk zoekt men naar de hessenwegen en hun geschiedenis. De route gaat via kleine paadjes die hier en daar heuvelachtig zijn. Stevig schoeisel is daarom van harte aanbevolen. Deelname aan de wandeling is gratis. Voor de consumptie halverwege wordt een kleine bijdrage gevraagd. Inlichtingen: Annet Elburg, tel. 06 11404237 of elburga@xs4all.nl.

Foto: Collectie Leo van der Linde
Het Nonhofpad, één van de Hessenwegen. Foto: PR