Brian Hogeweide scoort de 2-1 tegen NSC Nijkerk. Foto: Cor Hinkamp
Brian Hogeweide scoort de 2-1 tegen NSC Nijkerk. Foto: Cor Hinkamp

AZSV pakt drie belangrijke punten tegen NSC Nijkerk

AALTEN - AZSV heeft drie belangrijke punten behaald in de strijd om handhaving in de hoofdklasse. Tegen NSC Nijkerk werd met 3-1 gewonnen. De Aaltenaren kwamen nog wel met 0-1 achter door een schot van Barry de Winter, maar Joost Rasing zorgde nog voor de pauze voor de gelijkmaker. Na de thee scoorde Brian Hogeweide twee keer waardoor de rood-witten de punten verdiend in eigen huis hielden.

De gasten uit Nijkerk begonnen sterk aan het duel in Aalten en kregen na ruim drie minuten hun eerste kansen. Een corner van Yannick Cornelisz kwam bij Gerrit Bartels, die goed voorzette op Jeff van der Bult, maar zijn kopbal ging over het doel van Matthijs Ebbers. Vijf minuten was het echter wel raak. Barry de Winter mocht van 17 meter aanleggen en zijn schot werd iets van richting veranderd zodat Matthijs Ebbers kansloos was, 0-1. Die achterstand schudde de roodwitten wakker en de ploeg van Dennis van Toor nam het initiatief over. De eerste kans voor AZSV was voor Joost Rasing, die door Yordi Orriëns diep was gestuurd, maar doelman Damian Ranzijn lette goed op. Kort daarna had Ranzijn geluk, toen hij een volley van Freek Mulder op de lat uiteen hoorde spatten. AZSV bleef de betere ploeg, maar kon het doel nog niet vinden. Een voorzet van Freek Mulder werd na 24 minuten door Robbin Thuss net over het Nijkerkse doel gekopt, maar twee minuten later was het wel raak. Joost Rasing reageerde alert op een diepe bal van Jonathan Goosen en hij kopte de stuiterende bal over doelman Ranzijn, 1-1. AZSV wilde voor de pauze de score al in eigen voordeel beslissen, maar zag schoten van Robbin Thuss en Kars Vierwind net naast en over het doel gaan. Op slag van rust kopte Yordi Orriëns geheel vrijstaand een corner van Niek te Veluwe net naast het doel.

Na de pauze gingen de Aaltenaren door op de ingeslagen weg en dit werd binnen vijf minuten beloond. Na een mooie actie van Joost Rasing kwam de bal bij Kars Vierwind, die Brian Hogeweide in staat stelde om de 2-1 achter Ranzijn te schieten. De ploeg van Dennis van Toor bleef naar voren voetballen op zoek naar de 3-1, maar zag een kans van Joost Rasing gekeerd en een corner van Niek te Veluwe van de lijn gehaald worden. NSC Nijkerk kon geen vuist maken, maar de AZSV-aanhang moest wachten tot de 72e minuut voordat het echt rustig kon gaan zitten. Een voorzet van Robbin Thuss werd door Brian Hogeweide op fraaie wijze met links achter Ranzijn gevolleyd, 3-1.
NSC probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar kreeg nauwelijks kansen. Voor de Aaltense voorwaartsen lag er meer ruimte, maar een schot van Kars Vierwind en een inzet van Niek te Veluwe op aangeven van Robbin Thuss werden door Damian Ranzijn goed gekeerd. Pas in blessuretijd kopte Jonathan Goosen een lange bal van Ranzijn bijna in eigen doel, maar tot opluchting van de Aaltenaren ging de bal net naast.

Door de winst op NSC Nijkerk staat AZSV op de twaalfde plek. Volgende week speelt AZSV in Zwolle tegen Berkum dat vijfde op de ranglijst staat.

AZSV-NSC Nijkerk 3-1 (1-1). 9. 0-1 Barry de Winter, 26. 1-1 Joost Rasing. 50. 2-1 Brian Hogeweide 72. 3-1 Brian Hogeweide.

Scheidsrechter N.B. Smit uit Huizen gaf gele kaarten aan Max Jansen van AZSV en aan Roy Schaap van NSC Nijkerk.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Max Jansen, Bram Rensing (79. Sjoerd te Boekhorst), Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (90. Bram Wevers), Kars Vierwind, Robbin Thuss, Joost Rasing (88. Martijn Prinsen).


Internationaal Marveldtoernooi kent een sterk deelnemersveld

GROENLO - Het deelnemersveld aan de 29e editie van het Internationaal Marveldtoernooi 2018 is bekend. Andermaal een sterk deelnemersveld waaronder een drietal teams die voor het eerst deelnemen aan het prestigieuze internationale jeugdtoernooi van de sportvereniging Grol in Groenlo. De presentatie van het deelnemersveld met daaraan gekoppeld de loting voor de poule-indeling vond afgelopen zaterdag onder grote belangstelling plaats in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof. Het jeugdtoernooi onder de 15 van dit jaar vindt plaats op vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni. De sponsoravond voor de sponsoren van s.v. Grol en het Internationaal Marveldtoernooi vindt plaats op donderdagavond 31 mei.

De loting voor de poule-indeling werd verricht door Elvio van Overbeek, momenteel speler van De Graafschap en in 2007 met PSV spelende op het Internationaal Marveldtoernooi. PSV won toen het toernooi en Elvio was daarbij niet alleen topscorer, maar werd ook uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi.
Voorafgaande aan de loting was het organisatievoorzitter Marco Frank, die terugblikte op het toernooi van het afgelopen jaar en tevens vooruit keek naar het toernooi dat dit jaar plaats zal vinden in het kader van het 100-jarige bestaan van de Groenlose voetbalclub.

Drie continenten
De twaalf deelnemende ploegen komen uit drie verschillenden contingenten en daarnaast uit zeven verschillende landen. Nieuw zijn dit jaar Atlético Madrid uit Spanje, Korea FL uit Zuid-Korea en Paok FC uit Griekenland. Uit Nederland is naast de jeugd van S.V. Grol de gebruikelijke top drie: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig. Verder is FC Twente terug van weggeweest. De belangrijkste reden daarvoor is dat de jeugd uit Enschede een kwaliteitsslag heeft gemaakt en de organisatie daar vervolgens gebruik van maakt om het aspect regionale inbreng te accentueren. Terug na enkele jaren afwezigheid zijn ook Bayer 04 Leverkusen uit Duitsland (dit jaar voor de 15e keer van de partij), Celtic FC uit Schotland (laatste deelname in 2007), Red Bull Brasil uit Brazilië (voor de 2e keer aanwezig) en daarnaast het grote FC Barcelona uit Spanje (laatste deelname in 2015).

Poule-indeling
Andermaal wordt er gespeeld in twee poules. Worden er op vrijdag twee poulewedstrijden gespeeld, op zaterdag worden er nog eens drie gespeeld. Vervolgens vinden op zondag de kruis- en halve finales alsmede de finale plaats. De wedstrijden starten op vrijdagavond om 17.30 uur, op zaterdagmorgen om 10.30 uur en op zondagmorgen om 9.30 uur. De finale op zondagmiddag begint om 15.45 uur, waarna om 16.45 uur de prijsuitreiking plaats vindt. Alle wedstrijden staan onder leiding van drie buitenlandse scheidsrechters en een aantal bekende Nederlandse scheidsrechters, waaronder Kevin Blom, Ed Janssen en Rob Dieperink. Nieuw als coördinator van de scheidsrechters is dit jaar voormalig scheidsrechter Eric Braamhaar.

Na loting kwam de volgende poule-indeling uit de bus: Poule A: S.V. Grol, Ajax, Korea FL, Red Bull Brasil, Celtic FC en FC Barcelona; Poule B: FC Twente, PSV, Feyenoord, Bayer 04 Leverkusen, PAOK FC en Atlético Madrid.