Partijen bereid financieel bij te dragen aan fietspad

Huidige situatie leidt tot ergernis en verbazing bij fietsers

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – Wie van Winterswijk naar Varsseveld wil fietsen, of andersom, merkt dat er in de Ringweg ten noorden van Aalten een schakel ontbreekt. Bij de afslag van de Bredevoortsestraatweg houdt het fietspad op om pas bij de garage bij de Boven-Slinge verder te gaan. Dit heeft al vaak tot verbazing en ergernis bij fietsers geleid. Daarom stelde de Progressie Partij (PP) er al eens vragen over aan Burgemeester en Wethouders. Inmiddels is het fietspad een thema geworden tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Martin Veldhuizen (VVD) pleitte tijdens een verkiezingsbijeenkomst om de ontbrekende schakel aan te leggen. Daarbij hoort ook een brug voor fietsers over de beek.

Fietspad deels over
gemeentelijke grond

Tijdens de bijeenkomst waren de meningen over een financiële bijdrage van de gemeente verdeeld. Het gaat immers over een provinciale weg. Martin Veldhuizen vond echter dat de gemeente hieraan kan meebetalen. Alexander van der Graaff (D66) vond dat je als gemeente geen provinciale taken op je moet nemen, al vond hij dat veiligheid voorop moet staan. Johan Pennings (ChristenUnie) steunde de VVD, omdat het fietspad ook voor een deel over gemeentelijke grond zal lopen. Henk Meerdink (HMV) had ook geen moeite met een gemeentelijke bijdrage. "De gemeente neemt wel vaker iets voor eigen rekening." Ook Gerrit Stronks van de Progressieve Partij vond dat het fietspad er moet komen. "Het is belangrijk dat de gemeente er grond voor ter beschikking stelt."

'Provincie moet zijn plicht doen'
Henk Rijks van Gemeentebelangen zei blij te zijn dat de fietsers van de Ringweg af zijn, want ze mochten er vele jaren wel langs fietsen. Nu kunnen de fietsers veilig door de bebouwde kom van Aalten heen fietsen. Rijks zei wel dat hij bereid is om naar de provincie toe te gaan om voor een fietspad te pleiten. "De provincie moet zijn plicht doen." Ook Zelma van Alstede (CDA) vond dat het goed is om te lobbyen bij de provincie. Op voorhand wil ze niet zomaar financieel bijdragen. Ze vond het ook prima dat de fietsers nu door het centrum heen gaan. "Je moet niet om Aalten heen gaan, maar er door." Veldhuizen wees er tenslotte op dat de provincie een deel krijgt van de wegenbelasting, die ook iedere Aaltense autobezitter betaalt. Daarom mag er gerust druk uitgeoefend worden voor een bijdrage voor fietspad en brug.


Alzheimer Café

REGIO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Dit keer is het Alzheimer Café op woensdag 28 februari, van 20.00 tot 21.30 uur in Careaz Antoniushove. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek. Het thema van deze maand is: Juridische zaken regelen bij dementie.

Iemand met dementie verliest geleidelijk de grip op de wereld. Om zijn of haar rechten te beschermen, zowel op medisch als op financieel gebied, is het belangrijk om deze zaken op een goede manier vast te leggen. Notaris B. Schippers weet uit zijn praktijk wat er gebeurt als die zaken niet goed geregeld zijn en ook wat er bij komt kijken om dat wel goed te regelen. Hij vertelt op deze avond over deze zaken en er is ruimte om specifieke vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland
Tel. 06-13514411