Lezing over De Samaritanen

AALTEN - De Commissie Kerk en Israël Aalten/Bredevoort houdt op dinsdagavond 6 maart een bijeenkomst in de synagoge waar prof. dr. Pieter van der Horst een lezing geeft over: De Samaritanen. De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur en bezoekers kunnen een vrije gift doen.

De Samaritanen zijn een niet-Joodse maar wel Israëlitische groepering die in haar trouw aan de Thora van Mozes tegen de verdrukking in zich heeft weten te handhaven tot op de dag van vandaag. Weinig mensen weten dat de Samaritanen, die maar een enkele keer in de Bijbel genoemd worden, een rijke en veelbewogen geschiedenis hebben van zo'n vijfentwintig eeuwen en dat ze nog steeds bestaan.

In deze lezing zal worden ingegaan op het ontstaan van deze religieuze groepering, hun geloofsvoorstellingen, hun geschiedenis en cultuur door de eeuwen heen en hun huidige positie in Israël. De spreker houdt zich al ruim dertig jaar bezig met de studie van de Samaritanen en is de auteur van het enige Nederlandstalige boek over de Samaritanen dat op de huidige stand van het onderzoek is gebaseerd: De Samaritanen. Geschiedenis en godsdienst van een Israëlitische gemeenschap.
Pieter W. van der Horst (1946) is emeritus hoogleraar in het vroege Jodendom en Christendom van de Universiteit Utrecht.


Workshop Natuurlijk zingen

LICHTENVOORDE - Maandag 26 februari vindt op de muziekschool in Lichtenvoorde van 20.00u tot 21.00 uur een zangworkshop plaats. De workshop Natuurlijk zingen! is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de werking en mogelijkheden van hun stem. Beleef en ervaar het plezier van ontspannen zingen.

Ervaren hoe je adem en stem werkt en hoe je deze ruimte kunt geven is als het ware een ontdekkingsreis. Zangdocent Annette Weterings neemt je mee op reis naar de werking van je adem en stemgeluid. Ook aandacht voor het zingen in groepsverband.
De zangworkshop in de muziekschool Boogiewoogie, Patronaatstraat 29 in Lichtenvoorde is op maandag 26 februari begint om 20.00u en duurt tot 21.00u.
Aanmelden via email info@annetteweterings.nl of telefonisch 0314-652300. Kosten zijn 10 euro.


Anders dan Andersdienst

BREDEVOORT - Het thema van de eerste Anders dan Andersdienst van dit jaar is 'De fakkel doorgeven'. Iedereen is op zondag 25 februari om 9.00 uur welkom in de Joriskerk in Bredevoort.

25 februari is de laatste dag van de Olympische spelen. 'Wat steekt ons aan en hoe geven we het vuurtje door? Aan wie geef jij de fakkel door? Hoe houden we ons vuurtje brandende?' Vragen waar tijdens deze diens samen met dominee Hans van Dalen over wordt nagedacht en bij stil wordt gestaan. Het koor Multiple Voice zorgt voor de muzikale ondersteuning.