Jan Ubels. Foto: PR
Jan Ubels. Foto: PR

Jan Ubels viert twintigjarig bestaan

BREDEVOORT - Deze maand is het twintig jaar geleden dat de uit Rotterdam afkomstige horloge- en klokkenmaker Jan Ubels de deuren opende van zijn atelier aan de Peperstraat in Aalten. Volgens Jan Ubels een goede keus, want eigenlijk vanaf de eerste dag is de toestroom van reparaties niet meer gestopt.

Na twee jaar in Aalten deed zich de mogelijkheid voor een ruimte te betrekken bij zijn partner Luci Aversteeg van goudsmidatelier Elcerlyck uit Bredevoort. In 2000 werd niet alleen het goudatelier met winkel aan de Prinsenstraat verbouwd, maar werd ook het achterliggende gedeelte omgetoverd tot 'open' atelier voor de reparatie en restauratie aan uurwerken. De open uitstraling van het goudsmid-, alsook het horloge- en klokkenatelier zorgen volgens Jan Ubels voor extra klanten.
In de horlogewereld is Jan Ubels uitgegroeid tot een alombekend en gerenommeerd atelier voor de reparatie en restauratie van voornamelijk mechanische uurwerken.
Klanten niet alleen uit Nederland, maar ook vanuit Belgiƫ, Duitsland, CuraƧao, of zelfs Zuid- Korea en Shanghai weten de weg naar Bredevoort te vinden.
In de meeste gevallen gaat het hier om de restauratie of reparatie van een horloge uit het hogere segment.