Luisteren naar wat niet gezegd wordt

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - In de raadsvergadering van 20 februari waren alle fracties enthousiast over de plannen. Er waren wel enkele kanttekeningen. Gerbert Navis vond dat de ondersteuningsregeling niet alleen moet gelden voor agrariërs, maar moet worden uitgebreid voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP-ers) en de middenstand.

Willem Bruil (HMV) vond de regeling erg ruim. "Er worden wel erg veel gesprekken gevoerd. Je hoeft niet iedereen te bellen. Dat kan slimmer." Volgens hem is er via erfbetreders diel regelmatig bij de bedrijven komen al een beeld te krijgen wie benadert moet worden. Johan Pennings (ChristenUnie) hoopte dat er bij de keukentafelgesprekken goed wordt geluisterd. "Vaak zit de nuance al in de woorden van de ondernemer. Er moet geluisterd worden naar wat niet gezegd wordt." Pennings vindt starten met de agrarische ondernemers prima, maar "er is ook zorg en klein leed bij het midden- en kleinbedrijf (MKB). Betrek die te zijner tijd ook." Wethouder Wiltink wees erop dat er voor het MKB en de ZZP-ers al mogelijkheden bestaan om steun te krijgen. Hij vond de regeling niet te ruim opgezet. "Je kunt aan de buitenkant niet zien welke agrariërs de steun nodig hebben." Voor de gesprekken worden professionele coaches ingehuurd, die "goed kunnen luisteren".

Later ook aandacht voor asbest in binnengebied
Ten aanzien van de asbestsanering werd er op gewezen dat er ook binnen de bebouwde kom asbestdaken zijn, die opgeruimd moeten worden. Johan Pennings vond bovendien dat de regeling meteen opengesteld moet worden. "Wie zich morgen meldt moet mee kunnen doen." Wethouder Kok kan zich voorstellen dat er ook iets komt voor het binnengebied. "Daar is het aantal vierkante meters wel veel kleiner. Daar kan ik nog geen termijn voor geven, maar we gaan er wel voor 2024 mee bezig." Kok wil de regeling zo snel mogelijk in laten gaan, maar dat is niet morgen. Drie tot vier weken is er wel nodig om een en ander goed aan te kondigen via de juiste kanalen. Hij zei dat er zich zelfs al mensen hebben gemeld. "Ik heb geen zorg dat er te weinig kandidaten zijn. Ook niet over het overschrijden van het budget, want dan komen we terug bij de raad."


Altijd Bloemen viert
vijfjarig bestaan

AALTEN - Altijd Bloemen opende op 1 maart 2013 haar deuren aan de Haartsestraat 20 in Aalten. Dat is aanstaande donderdag precies vijf jaar geleden. Voor eigenaresse Janet Buiting en haar medewerkers alle reden om deze bijzondere mijlpaal te vieren.

Mooie aanbiedingen
"We zitten hier op een fantastische plek en zijn erg blij met al onze klanten. We zijn bekend om ons grote assortiment verse bloemen, en hebben altijd een ruime keuze in boeketten klaarstaan. Deze boeketten worden vers gemaakt door mijzelf en mijn vakkundige ervaren medewerkers. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialiteit; zo staat Renske bekend om haar fleurige bonte boeketten en Heidi om de strakke structuurboeketten. Onze stagiaire Eline mag overal van proeven en haar specialiteit ontdekken. Onze opgemaakte glaasjes zijn in de hele regio bekend en er is altijd veel vraag naar. Het grote voordeel is dat ze vers én supersterk zijn. Afgelopen jaar hebben we de winkel grondig verbouwd; binnen is alles klaar en dat komt goed uit want we willen ons eerste lustrum graag samen met onze klanten vieren. Daarom hebben we vijf mooie aanbiedingen. Daarnaast krijgen de eerste vijftig klanten donderdag 1 maart een verrassende goodiebag." De bijzondere aanbiedingen in de winkel gelden van donderdag 1 maart tot en met zaterdag 3 maart.

Maatwerk
Altijd Bloemen staat bekend om haar veelzijdigheid en heeft, naast de winkel, ook een drukbezochte webshop én een bijzonder bloemenabonnement. Janet en haar medewerkers zijn op de hoogte van de allerlaatste trends en verzorgen de meest uiteenlopende boeketten. "Alle stijlen zijn voor ons een uitdaging. We zorgen er altijd voor dat we zoveel mogelijk verschillende bloemen op voorraad hebben; zo kunnen we verse boekketten maken in elke kleur en prijs. We leveren de boeketten of planten ook compleet met vaas of sierpot. Eigenlijk is alles mogelijk.
Bloemstukken voor bijzondere gelegenheden zijn altijd maatwerk. Zo maken we passend rouwwerk, geheel naar wens van de nabestaanden. Wij werken met verse bloemen die dagelijks hier bezorgd worden. We kiezen daarbij bewust voor FFP Flowers; zo weten we zeker dat de producten afkomstig zijn van kwekers die aan hoge eisen voldoen op het gebied van mens en milieu."
De bloembindsters van Altijd Bloemen geven graag vakkundig advies en dat kan ook bij de klant thuis. "Ja hoor, dat doen we met plezier. Bij ons is alles mogelijk", besluit Janet.


www.altijdbloemenaalten.nl