De marathon leverde ruim duizend euro op voor het goede doel. Foto: PR
De marathon leverde ruim duizend euro op voor het goede doel. Foto: PR Foto:

Sporters in actie tegen eenzaamheid onder ouderen

AALTEN - Aan het eind van ieder jaar wil CrossFit Oost graag haar bijdrage leveren aan een goed maatschappelijk doel. Het afgelopen jaar was de wens om te sporten voor een goed maatschappelijk lokaal doel in de Gemeente Aalten. In samenwerking met Buurtzorg Aalten is gekozen om te sporten voor een project tegen eenzaamheid onder de ouderen.

Steeds vaker worden medewerkers van Buurtzorg Aalten geconfronteerd met vaak alleenstaande ouderen, die iedere dag afhankelijk zijn van de hulpmomenten van het personeel van Buurtzorg. Uit gesprekken met deze ouderen blijkt dat men zich vaak erg eenzaam voelt. Zij vinden het dan ook fijn om iedere dag even iemand van de Buurtzorg te zien. Al is het om na de verzorging even een praatje te kunnen maken. Buiten deze zorgmomenten om staat het sociale leven van deze ouderen stil en zijn zij vooral op zichzelf gewezen.
Op vrijdag 29 december 2017 hebben leden van CrossFit Oost uit Aalten en Doetinchem deelgenomen aan een twaalf uur durende Crossfit-marathon. De marathon vond plaats in het pand van Crossfit Oost, gelegen aan de Landbouwstraat 2 in Aalten. Twaalf uur lang in estafettevorm sporten, met teams van zes personen, onafgebroken zoveel mogelijk pittige en uitdagende workouts/oefeningen uitvoeren. Deze marathon kon mede georganiseerd worden door sponsoren als Jumbo Aalten Leussink, café/restaurant Stegers en Espresso Service Achterhoek. Daarnaast hebben leden van Crossfit Oost en Doetinchem persoonlijke sponsoren bereid gevonden om hen gedurende deze twaalf uur financieel te sponsoren. Door de opzwepende muziek van de lokaal bekende DJ Wimpie werd het een zeer geslaagd sportevenement, met een opbrengst van 1.028,79 euro.
Op 5 februari werd dit bedrag door Jaap Sijtsema, mede-eigenaar van Crossfit Oost, aan het PR-team van Buurtzorg Aalten overhandigd. Het sponsorbedrag zal, in samenwerking met Buurtzorg Aalten en Crossfit Oost, op een nader te bepalen moment geheel ten goede komen aan een evenement of uitje, speciaal voor die ouderen die te maken hebben met eenzaamheid. Crossfit Oost hoopt hiermee haar steentje bij te kunnen dragen aan dit maatschappelijk probleem. De wens en hoop van Crossfit Oost is dat deze ouderen een leuke dag gaan krijgen, met als doel dat de ouderen na afloop van deze dag misschien contact blijven onderhouden en hierdoor uit hun isolement worden gehaald.