Marga Klompé tijdens Week van Zorg en Welzijn

Marga Klompé tijdens Week van Zorg en Welzijn


AALTEN - Op donderdag 15 maart is iedereen van harte welkom op de open dag van Marga Klompé in Schaersvoorde locatie Stationsplein tijdens de week van Zorg en Welzijn. Daar laat de stichting aan belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten en leerlingen, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers graag zien men allemaal in huis heeft. Er is een informatiemarkt bezoeken, er zijn leuke activiteiten en Theducater verzorgt twee interactieve workshops, één voor leerlingen en één voor mantelzorgers en andere belangstellenden.

De workshop voor leerlingen van Schaersvoorde heet 'Ouderzorg: zo gewoon, zo bijzonder!'. Hierin laten acteurs van Theducater de leerlingen kennis maken met de ouderenzorg en dementie. Zij laten zien hoe mooi de ouderenzorg is. 'Ik wil je begrijpen' is een interactieve workshop over gedrag bij ouderen (met bijvoorbeeld dementie) dat we niet altijd begrijpen. De acteurs spelen situaties waarin ze sneller boos of emotioneel worden of minder aandacht hebben voor sociale 'gedragscodes'. Deze workshop is bedoeld om handvatten te geven aan mantelzorgers en overige betrokkenen om met dit soms onbegrepen gedrag om te gaan. De workshop wordt gegeven van 16.15 tot 17.15 uur in Schaersvoorde.

Op de informatiemarkt van 15.45 tot 18.00 uur kan iedereen terecht voor advies over zorg, wonen en welzijn. Verschillende medewerkers van Marga Klompé staan klaar. Wie interesse heeft in een baan in de zorg of in werken als vrijwilliger, kan er ook terecht voor informatie.


www.szmk.nl/opendagzorg