Onder het toeziend oog van Wim ten Have hangen Wilfred Lubbers en Henk Ratstaak zijn foto
Onder het toeziend oog van Wim ten Have hangen Wilfred Lubbers en Henk Ratstaak zijn foto Foto:

IVN-cursus 'Natuur en landschap in samenhang'

ACHTERHOEK - Op 21 maart start een nieuwe cursus: Natuur en landschap in samenhang. IVN Oost-Achterhoek en de IVN Noord-Midden Achterhoek organiseren deze cursus samen. Het is interessant voor iedereen die geboeid is door de natuur en er meer van wil weten. Enthousiaste deskundigen behandelen in twaalf bijeenkomsten zes thema's. Dat zijn landschap, water, vogels, bomen, bloeiende planten en vlinders en bijen. Ingegaan wordt op de samenhang van de verschillende onderdelen.

Wat is de ontstaansgeschiedenis van het Achterhoekse landschap, welke invloed heeft water op het landschap, wat is de relatie tussen landschap en vogelpopulaties, wat betekenen bomen en struiken voor het landschap en wat is de relatie tussen bloeiende planten en vlinders en bijen?
Bij elk thema hoort een theorieavond en een natuurexcursie. De theorieavond is telkens (om de week) op woensdagavond en de excursie aansluitend op de zaterdagochtend.
De theorieavonden vinden plaats in Borculo, de excursies zullen verspreid door de Achterhoek worden georganiseerd. Voor de twaalf bijeenkomsten samen bedragen de kosten nog geen 100 euro. Verdere informatie over deze cursus is te vinden op:
www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek of www.ivn.nl/afdeling/oost-achterhoek . Opgave voor 12 maart via email naar cursus.ivnnma@gmail.com. Nadere info bij Anke Hollink tel. 0545-291109.


Fotoclub Helios
exposeert in bieb Aalten

AALTEN - In de bibliotheek in Aalten zal gedurende de maand maart een expositie te bezichtigen zijn van Fotoclub Helios uit Aalten, met als thema 'Boek'. Extra toepasselijk deze maand, waarin ook de nationale Boekenweek plaatsvindt.

De club doet met deze expositie een boekje open over de verschillende kwaliteiten en creatieve ideeën van de leden. Elk lid heeft op eigen wijze invulling gegeven aan het onderwerp, de een volgens het boekje terwijl een ander een beetje búiten zijn boekje leek te gaan. Het heeft tot een gevarieerde expositie geleid waarin vele facetten van het thema verbeeld zijn.

Iedereen is welkom om tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek een kijkje te komen nemen.

Fotoclub Helios staat goed te boek In Aalten. Het is een gezellige club amateurfotografen waarvan het lidmaatschap inspirerend en motiverend werkt. Iedereen die plezier heeft in fotograferen en nog meer plezier uit de hobby wil halen, is welkom.

En, zoals een boek ook niet alleen aan de omslag beoordeeld moet worden, is ook aan Helios meer te ontdekken dan het nu geëxposeerde fotowerk. Elke tweede maandag van de maand komen de leden bij elkaar in café Leuven aan de Landstraat te Aalten (niet in juli en augustus). Dan wordt fotowerk van de leden getoond en besproken. Ook worden er instructieavonden gehouden, regelmatig gaan leden in groot of klein verband op fototocht, er worden exposities gehouden en er is contact met andere clubs. Tevens kan aan (regionale) fotobesprekingen door deskundigen worden deelgenomen. Elke twee maanden wordt er een thema opgegeven waarmee de leden (als zij willen) aan de slag kunnen gaan.

Belangstellenden kunnen geheel vrijblijvend een paar avonden bijwonen om de sfeer te ervaren.


www.fc-helios.nl