Geert Kämink vertelt uit zijn boek Veldverhalen. Foto: PR
Geert Kämink vertelt uit zijn boek Veldverhalen. Foto: PR Foto:

Boekenweek 2018 viert de natuur

AALTEN/DINXPERLO - De Boekenweek, van 10 tot en met 18 maart, viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is allesomvattend, overal in en om ons leven. Bij zoveel natuur horen eindeloos veel verhalen. En boeken. In de Bibliotheek natuurlijk!

Alle vestigingen besteedt de bibliotheek aandacht aan het thema Natuur, elk op eigen wijze. Zo zijn in de Bibliotheek Aalten leden van de Nederlandse Bijenhouders verenging afdeling Aalten met een informatiestand aanwezig. Zij geven informatie over het bijenhouden, hoe lok je bijen naar je tuin en hoe belangrijk is dit. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum heeft NBV afdeling Aalten een jubileumboek uitgegeven, dit boek is tijdens de Boekenweek in de Bibliotheek te koop. Flauwers by Laura zal in de Bibliotheek Aalten de Boekenweek met materialen opfleuren. In de Bibliotheek Gendringen zijn op vrijdagmiddag 16 maart imkers Ineke Klompenhouwer en Leo Bruggeman aanwezig, beiden lid van de imkervereniging. Zij geven uitleg over imkeren.
Irma Luttikholt geeft aan het thema haar eigen draai en verzorgt in de Bibliotheek Aalten, Ulft en Varsseveld de workshop Na-tuur: recycle-boeken-kunst.
Op 13 maart organiseren Het Achterhoeks Kunst Café, de Bibliotheek Achterhoekse Poort en Boekhandel Messink & Prinsen gezamenlijk ‘de Avond van de Boekenweek’ met als gast Geert Kämink en Eva Schuurman. Geert Kämink zal verhalen vertellen uit zijn boek ‘Veldverhalen’, verhalen over de natuur en het boerenbestaan. Eva Schuurman, dichter des Achterhoeks, vertelt onder meer over ‘Gedonder in de wolken', een spannend jeugdboek dat zij schreef samen met Herman van Veen. Deze avond wordt gehouden bij Café Schiller in Aalten. Entree kost 3,50 euro; voor leden van het AKC en de Bibliotheek twee euro.


Dans mee met AOV en DanzArte

AALTEN - Een uniek combinatie is te zien op zaterdag 24 maart in de Hofnar.De Aaltense Orkest Vereniging en DanzeArte zorgen voor een spectaculaire avond vol muziek en dans. Van Hip-Hop tot de Riverdance en al wat daar tussen kan zitten komt deze avond voorbij. De AOV onder leiding van Gerd Wensink, de Slagwerkgroep onder leiding van Bob Uffink en de dansers van DanzeArte onder leiding van Magali Tiemersma treden zowel gezamenlijk als individueel op. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, entree vanaf 16 jaar vijf euro. Donateurs vrije toegang.


Passage krijgt bezoek van KNRM

AALTEN - Op de bijeenkomst van Passage, op dinsdag 13 maart in de Zuiderkerk in Aalten, komt een vertegenwoordiger van Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vertellen over het werk van de KNRM. Deze organisatie redt mensen in nood, zowel op het water als aan de kust. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.