Allerlei producten en technieken worden getoond op de beurs. Foto: PR
Allerlei producten en technieken worden getoond op de beurs. Foto: PR Foto:

Café Doodgewoon over euthanasie

LIEVELDE - Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen uit de Oost-Achterhoek met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Op woensdag 21 maart is er weer een bijeenkomst, met als thema: Wat is euthanasie en hoe werkt de levenseindekliniek?. De bijeenkomst is bij kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde, met inloop vanaf 19.30 uur; het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Levenseindekliniek, want er wordt veel over geschreven en gesproken. Hoe werkt deze eigenlijk en hoe komt iemand ermee in contact? De gastspreker is Evert Hendriksen, arts bij Levenseindekliniek. Hij vertelt eerst over euthanasie. Wat het is, wat de spelregels zijn en hij geeft feiten: getallen en statistiek. Daarna legt hij uit wat de Levenseindekliniek doet: wederom feiten en getallen. Tot slot geeft hij voorbeelden uit zijn ervaring en is er vooral ruimte voor discussie met de aanwezigen en voor het beantwoorden van vragen. Er is een informatietafel met flyers, boeken en het magazine 'Pal voor u'.
Sponsor van deze avond is het Henk van Ommenfonds en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Lichtenvoorde. De volgende bijeenkomst op maandag 7 mei, met als thema: pijn en ziek zijn.


netwerkpalliatievezorg.nl

tel. 06 13 15 91 44


Tevredenheid over samenwerking over grenzen heen

AALTEN/DINXPERLO - De leden van de Internationale Adviescommissie Bocholt-Aalten hebben zich laten informeren over twee Duits-Nederlandse projecten bij hun bezoek aan de Feuerwache Bocholt.

Brandweerchef Thomas Deckers vertelde over het Euregioproject Prepare waarbij in noodgevallen reddingshulppersoneel uit het buurland wordt ingezet. Want het blijkt dat in gemeenten en dorpen vlak aan de grens de hulpdiensten uit het buurland er vaak sneller kunnen zijn om te assisteren.Op de Rettungsakademie in Bocholt is dan ook dit ambulancepersoneel van Duitse zijde bijgeschoold op Nederlands niveau. De Reddingsdienst Isselburg, met ambulancestandplaats, heeft inmiddels nu al zestig inzetten gehad in Nederland (Dinxperlo-Gendringen en omgeving), zo geeft Deckers aan. Deze pilot voor het grensgebied project loopt voortreffelijk. Daarnaast vertelt chef Deckers dat er een haalbaarheidsstudie Crossfire is gestart is, met bijdragen van Euregio, om te kijken of een grensoverschrijdende brandweerstandplaats realistisch is. Dan zou het toekomstig mogelijk zijn om personeel uit beide landen dienst te laten doen bij inzetten.
Chef Dörpinghaus van de Stadtbus Bocholt, deelde in de vergadering mee dat de buslijn Bocholt-Aalten vanaf de start op 2 december tot eind januari 2000 busreizigers heeft gehad en dat de geplande aan- en vertrektijden nauw worden aangehouden vanwege aansluitingen op trein en andere lijnen.


Hobbybeurs bij Erve Kots

LIEVELDE - Op zondag 11 maart wordt voor de 28ste keer een grote hobby- en kaartenbeurs gehouden in de zaal van herberg Erve Kots aan de Eimersweg 4 in Lievelde. In de mooie sfeervolle zaal zullen veertig hobbyisten uit de Achterhoek de producten van hun hobby tentoonstellen en de werkwijze demonstreren. Er zijn onder andere versierde paaseieren, diamond painting, sieraden, warmtezakken, Grols breiwerk, kaarten, groendecoratie, tekstborden, kussens, tassen gehaakt van plastic tassen, poppenkleertjes, paasdecoratie, decoratie voor binnen en buiten, hobbymateriaal en nog veel meer. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar gratis.


www.hobbybeurs.com


Collecteweek Amnesty International

AALTEN - Amnesty International houdt van 11 tot en met 17 maart een landelijke collecte.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen.