Foto: Collectie Leo van der Linde
Foto: Collectie Leo van der Linde Foto:

Zoekplaatje: informatie over school gezocht

AALTEN - Een mooie overzichtsfoto van een school en omgeving in Aalten. Het is een opname uit circa 1960 en nog goed herkenbaar. Wie heeft herinneringen aan deze school en omgeving? We zijn benieuwd naar allerlei reacties. Jullie verhalen zijn welkom bij de redactie van Aaltens Nieuws, redactie@aaltensnieuws.nl of bij Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten. Tel. 0543 - 472571.


Oplossing zoekplaatje

AALTEN - Een ansichtkaart uit de late jaren zestig van de vorige eeuw. Voetballen was een mooi tijdverdrijf. De foto is gemaakt bij het grasveld aan de Slingelaan, Aalten. We zien het huis van het boekhoudkantoor van Zonnenberg en op de voorgrond het pand van voorheen de firma Nijman, Veneman en thans cafetaria de Admiraal. André Heersink zag zichzelf terug op deze ansichtkaart: "Leuk, ik sta er zelf op en ben met de buurjongens aan het voetballen rond 1968 bij de beek aan de Slingelaan, met van links naar rechts onder andere mijn bij ons logerende neef Kees Lodder (de doelman die het zo druk heeft met keepen), André Heersink, Hans Bulsink en een paar anderen waaronder één van de jongens van Dercksen. Deze ansichtkaart heb ik destijds ook gekocht. Profvoetballer ben ik niet geworden, maar ik zat wel 'boven' op de bal!" Hans Bulsink: "Erg leuk deze foto! Zo te zien had ik in die tijd niet bepaald de fysieke uitstraling van een voetballer, heb desondanks later toch nog 15 jaar bij Velox in Utrecht gespeeld."


Meekijken in gebied Het Grote Goor

WINTERSWIJK/VRAGENDER/BREDEVOORT - In het kader van de Ruilverkaveling Winterswijk-West werd het natuurgebied Grote Goor aangekocht en ingericht. Het is een uniek natuurgebied gelegen aan de Schaarsbeek, tussen het Korenburgerveen en Bredevoort.

Natuurmonumenten (eigenaar) en de Stichting Marke Vragender Veen (beheerder) stelden vervolgens een gezamenlijke beheervisie op en wel voor de periode 2002 – 2017. Deze beschreef de gewenste ontwikkeling en het te voeren beheer van het gebied. Als streefbeeld werd gekozen voor een zogenaamd beekdallandschap, open gehouden door extensieve begrazing en met een geleidelijke overgang naar het aangrenzende Kloosterbos. De Schaarsbeek mocht er vrijelijk stromen.
Na een lange periode van unieke samenwerking tussen NM en de SMVV vinden zij het tijd om ook de mening van omwonenden en anderen te betrekken bij het vervolg beheer van dit mooie gebied. Daarom worden belangstellenden uitgenodigd voor een bijeenkomst op donderdag 22 maart in de Schoppe van café-restaurant Beneman, Winterswijkseweg 9 in Vragender. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig. Wie (ook) het gebied in wil, kan op zaterdag 14 april deelnemen aan een excursie naar het Grote Goor en krijgt de kans om samen met een aantal gidsen het gebied in te gaan. Nadere informatie over deze excursie wordt bekend gemaakt op 22 maart, en op natuurmonumenten.nl.

Foto: Collectie Leo van der Linde