Gerloeske Brezet. Foto: PR
Gerloeske Brezet. Foto: PR Foto:

Gerloeske Brezet roept op: 'Kom meepraten'

AALTEN - De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op 21 maart mogen we allemaal weer naar de stembus. Partijen leggen uit wat ze allemaal willen bereiken en dat het belangrijk is om jongeren hier te houden. Werkgelegenheid en betaalbare starterswoningen, hoor je dan vaak zeggen. Maar wat willen die jongeren eigenlijk zelf?

Gerloeske Brezet wil graag met die jongeren in gesprek over wat zij zelf belangrijk vinden: "Politiek wordt vaak niet toegankelijk gemaakt voor jongeren. We worden vaak gezien als een doelgroep om stemmen te trekken. Terwijl het juist om onze toekomst gaat! Jongeren hebben hierover waarschijnlijk ontzettend goede en vernieuwende ideeën. En zeker als je voor het eerst mag gaan stemmen, waar let je dan op?"

Gerloeske is 24 jaar en staat op een verkiesbare plaats op de lijst van D66 Aalten-Dinxperlo en wordt daarmee mogelijk het jongste raadslid. Zij wil zich inzetten voor haar leeftijdsgenoten, omdat die ongetwijfeld tegen dezelfde dingen aanlopen als zij zelf: "Toen ik na mijn studie in Rotterdam terug keerde naar onze mooie Achterhoek, kon ik gelukkig snel een baan en een woning vinden. Maar ik hoor vaak van leeftijdsgenoten dat het vinden van een betaalbare woning erg lastig is. Daar moet onze gemeente écht aandacht voor hebben."

Gerloeske begrijpt dat jongeren politiek misschien niet gaaf en interessant vinden: "Jongeren zullen wel denken: Maakt het iets uit als ik ga stemmen? Ja, dit maakt uit! Als jong kandidaat raadslid vind ik juist jouw stem ontzettend belangrijk! Hoe zie jij jouw toekomst? Of het nou in de Achterhoek of ergens anders is, ik ben heel benieuwd hoe jij jouw ideale wereld ziet? Die wereld heb je namelijk deels zelf in de hand."

De stem van de jongeren in onze gemeente moet gehoord worden, het is belangrijk om te weten wat er bij hen leeft, vindt ze. Gerloeske nodigt daarom jongeren uit om met haar in gesprek te gaan op woensdag 14 maart om 20.00 uur in café Schiller.