Irene en Naomi in actie.
Irene en Naomi in actie. Foto:

Meisjeswedstrijd bij Athos

AALTEN - Gymnastiekvereniging Athos verzorgt op zaterdag 10 maart de organisatie van een officiƫle KNGU-wedstrijd in het turnen voor meisjes. De wedstrijd is in de Aladnahal en iedereen is van harte welkom om te komen kijken.


Lente-wandeltocht

AALTEN - Op zondag 25 maart wordt een lente-wandeltocht gehouden door Team Nadieh als sponsoractie voor Lopen voor Lyme. De wandeltocht start en eindigt bij de Ringkamp, Huiskermatedijk 4 op de Haart.

Starten voor de 5 km en 14 km tocht kan tussen 11.00 uur en 13.30 uur, voor de 20 km-loop kan worden gestart van 11.00 uur tot 13.00 uur.

De deelnamekosten bedragen 7.50 per persoon; daarvoor krijgt men koffie, thee of fris en eigen gebakken koek.

Tevens is er op de pauzeplek en na afloop bij de Ringkamp de mogelijkheid om een broodje worst, of hamburger te kopen en nog iets te drinken.


Acrogym bij Athos

AALTEN - Recentelijk turnden de C/D-acrokoppels van Athos hun laatste voorwedstrijden. Deze vonden plaats in Genemuiden en in Vriezeveen.

In Genemuiden lieten Verena Pamboer en Naomi Lohuis een prachtige oefening zien, die verdiend een zilveren medaille opleverde in de categorie damespaar D senior.
In de categorie damesgroep D senior behaalde het trio Nelleke Houwers, Elsa Osinga en Babs Hengeveld eveneens een zilveren medaille met hun vrolijke oefening.
In de categorie damespaar C junior ging het brons naar Irene Houwers en Naomi Helmink.
In deze categorie moeten de turnsters twee oefeningen uitvoeren, te weten een tempo-oefening en een balans-oefening.
Vooral de tempo oefening van Irene en Naomi leidde tot een hoge score.
Op grond van deze en eerdere resultaten hebben Verena en Naomi en Nelleke, Elsa en Babs zich rechtstreeks geplaatst voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK) op 7 april.
Eerste reserve zijn Judith Somsen, Marlie Vaags en Arwen Oosterink en Irene en Naomi, ieder in hun eigen categorie.

In Vriezeveen turnden de duo's Marlou Rave en Nikee Assink en Mariem Sy en Emma Knippenborg allemaal een hele mooie wedstrijd in de categorie damespaar D senior.
Marlou en Nikee hebben zich geplaatst voor het ONK.