AD '69 in actie op de velden van DZSV tegen Varsseveld. Foto: PR
AD '69 in actie op de velden van DZSV tegen Varsseveld. Foto: PR Foto:

AD '69 verliest vriendschappelijk duel van Varsseveld

AALTEN - AD '69 speelde vriendschappelijk tegen Varsseveld. De wedstrijd vond plaats op de velden van DZSV.

AD'69 1 was verre van volledig. Om diverse redenen speelden niet Erik Heuvel, Michiel Ebbers, Djayen Baboe, Bram Dekkers Sven Breukelaar en natuurlijk de reeds lang geblesseerde Tom Elferink. Ook grensrechter Ger Dimmendaal stond er niet als vlagger. Voor hem was Erik Meinen opgeroepen. Wie er dan wel speelden. Doel: Anthony Ikink, Achter: Rik Pastoors Tom te Brinke, Peter te Paske en Maik Gerling Midden: Nick Ebbers, Jeroen Scholten, Lars Breukelaar en Luuc Heijink Voor: Reçep Kaya en Dylan Bauhuis. Maar ook Varsseveld was niet geheel compleet. Björn Heezen was vader geworden en Robert Giesen en Luuk Groot Wassink waren er ook niet bij.

Varsseveld (tweedeklasser) was sterker dan derdeklasser AD '69. Na twintig minuten was het echter nog steeds 0-0 en Varsseveld schiep zich geen kansen. Maar toen was het daarna toch raak. Een vrije man werd op links gevonden door het middenveld van Varsseveld en de bal werd hard en laag voorgezet. In de 5 meter werd het duel door de spits gewonnen en het stond 1-0. AD '69 kon daar niets tegenover zetten. Anthony Ikink dook een bal voor de voetbal weg van de inkomende Varssevelder en even later moest hij met de voeten redding brengen toen Tom te Brinke zijn speler weg liet lopen. Enkele lange ballen van AD '69 die bedoeld waren om over de ver voor zijn doel staande keeper van Varsseveld te gaan, bereikten niet het gewenste resultaat. Echter veel kansen kreeg Varsseveld ook niet meer. Vlak voor rust had AD '69 dan de kans. Uit een pass van Luuk Heijink en een combinatie tussen Jeroen Scholten en Dylan Bauhuis had de 1-1 kunnen ontstaan. Maar de kans werd verijdeld.

AD '69 startte in de 2e helft met dezelfde opstelling als in de 1ste helft. Veel keuze had Arno Heersink van AD '69 als trainer ook niet. Na acht minuten gepruts in de achterhoede van AD '69 die de bal maar niet weg kreeg . De vrij staande speler van Varsseveld op rechts had weinig moeite de bal tegen de touwen te schieten (2-0) Een vrije trap van AD '69 op de 18 meter werd door Jerpoen scholen in de muur geschoten en in de tegenaanval had Varsseveld de kans op 3-0 maar de bal kwam tegen de paal en even later ging de bal net voor langs. AD '69 wisselde ook. Ramon Vervelde en Mutashim Gök kwamen voor Lars Breukelaar en de geblesseerd geraakte Reçep Kaya. Er veranderde echter weinig. Varsseveld bleef de wedstrijd dicteren en AD '69 schiep zich geen kansen. Derhalve bleef het 2-0. In ieder geval werd er weer gevoetbald als waren er te veel spelers van AD '69 niet bij. Hopelijk is dat zondag wel het geval bij de thuiswedstrijd voor de competitie tegen VIOD Doetinchem (aanvang 14.00 uur).

AD '69 in actie op velden DZSV tegen Varsseveld. Foto: PR