Een spelmoment uit de wedstrijd van Natare tegen WWV. Foto: Cato Nijman
Een spelmoment uit de wedstrijd van Natare tegen WWV. Foto: Cato Nijman Foto:

Natare komt te kort in Winterswijk

AALTEN - De waterpoloƫrs van Natare hoefden deze week voor de verandering niet ver weg voor een uitwedstrijd, maar slechts naar Winterswijk. Hoewel de standen lange tijd dicht bij elkaar bleven, wist WWV uiteindelijk de overwinning te pakken met 5-3. Deze net-niet uitslag past daarmee helaas voor Narare in het rijtje van het merendeel van de uitslagen dit seizoen.

De heren van Aalten en Winterswijk zijn altijd aan elkaar gewaagd geweest, wat iedere keer dan ook een spannende wedstrijd oplevert. Doordat de teams reeds met elkaar bekend zijn waren de tactieken dan ook strak op elkaar afgestemd. Natare zorgde met een volle pressing ervoor dat Winterswijk weinig kans kreeg op hun afstandsschoten, terwijl WWV in de verdediging terug zakte waardoor Natare geen ruimte had voor het beweeglijke spel. De doelpunten waren aan beide zijden dan ook schaars.

De eerste periode wist WWV met 2-0 voorop te komen, maar dankzij een strak doorgetikte bal van Wilmar kwam Natare ook van de nul af. De tweede periode verliep gelijk, door een ingestuiterde bal tijdens een man-meer van Tony en twee tegendoelpunten kwam de stand tot 4-2 aan het eind van de eerste helft. Hoewel beide teams in de derde periode twee man-meers kregen viel er tot de in vierde periode geen doelpunt meer. Deze kwam van Imko, die de stand tot 4-3 bracht. Gelijk komen lukte Natare echter niet meer, en na nog een tegendoelpunt kwam de eindstand tot 5-3.

Hoewel Natare kansen wist te creƫren viel het daadwerkelijk afmaken wat tegen. Dit is in de eindstand helaas ook goed zichtbaar. Aangezien het einde van het seizoen dichter bij begint te komen lijkt het steeds moeilijker te worden voor de heren om nog een plek te stijgen. De komende wedstrijd wordt tegen Triton Putten, de huidige nummer 7, gespeeld en is de volgende kans om punten te pakken.