De organisatie van de voetbalplaatjesactie bij AZSV. Foto's: Cor Hinkamp
De organisatie van de voetbalplaatjesactie bij AZSV. Foto's: Cor Hinkamp

Voetbalplaatjesactie AZSV met Jumbo Leussink

Aftrap actie op zaterdag 24 maart op sportpark Villekamp

Door Karin Stronks

AALTEN – Liefhebbers van AZSV kunnen vanaf zaterdag 24 maart hun hart ophalen en beginnen met het sparen van AZSV-voetbalplaatjes. Klokslag 12.00 uur is de aftrap van de voetbalplaatjesactie op sportpark Villekamp.

Precies op dat tijdstip begint Jumbo Leussink met het verstrekken van de voetbalplaatjes, bij aankoop van tien euro aan boodschappen krijgt de klant een zakje voetbalplaatjes mee. Vanaf dat moment is ook het prachtig vormgegeven boek, waar de stickers ingeplakt kunnen worden, verkrijgbaar bij Jumbo.
De actie is door Eric Wamelink en Mariska Lammers van de AZSV supportersvereniging , in samenwerking met AZSV huisfotograaf Cor Hinkamp bedacht en uitgevoerd. Eric Wamelink vertelt: "We hebben het idee voor de voetbalplaatjesactie aan het bestuur voorgelegd en kregen meteen groen licht. Het is leuk om juist in het jubileumjaar van AZSV met deze actie van start te gaan. "

Boek voor jongste en oudste AZSV lid
Mariska Lammers: "Op 24 maart delen we op Villekamp de eerste boeken uit aan het jongste en het oudste AZSV lid. Tussen deze leden zit een leeftijdsverschil van 87 jaar! Daarna kan iedereen 's middags een boek aanschaffen bij AZSV. Iedereen die een boek koopt, krijgt, zowel bij AZSV als bij de Jumbo, een zakje voetbalplaatjes cadeau." Mariska Lammers: "Op 24 maart delen we op Villekamp de eerste boeken uit aan het jongste en het oudste AZSV-lid. Tussen deze leden zit een leeftijdsverschil van 87 jaar! Beiden krijgen ook een zakje voetbalplaatjes cadeau bij de start van de actie!"

Anderhalf miljoen plaatjes
AZSV-huisfotograaf Cor Hinkamp heeft afgelopen winter alle foto's gemaakt. Hij geeft enkele statistieken: "We hebben 1100 portretfoto's gemaakt, 80 teamfoto's, de 23 AZSV-commissies op de gevoelige plaat vastgelegd en twee ereleden en zeven leden van verdienste gefotografeerd. Er zijn plaatjes van 246 heren, 259 junioren, 299 pupillen, 201 vrouwen, 17 G-team voetballers en 67 spelertjes van de voetbalschool. Inderdaad, het was een hele klus! Er worden 1250 boeken gedrukt, totaal worden er anderhalf miljoen plaatjes uitgegeven, er zitten tien stickers in één zakje, dus 150.000 zakjes."

Plaatjesboek 172 pagina's dik
De aftrap van de AZSV voetbalplaatjesactie is op zaterdag 24 maart 12.00 uur bij AZSV. Mariska Lammers: "Vanaf die datum en dat tijdstip krijgen Jumbo-klanten de plaatjes mee en zijn ook de boeken, maar liefst 172 pagina's dik, verkrijgbaar. De boeken kosten slechts € 2.95. In het seizoen 2010/2011 is ook een voetbalplaatjesactie gehouden, dat was een enorm succes destijds. Leuk detail: er zijn een boel voetballers van toen nu nog lid, zij zijn natuurlijk veranderd en komen weer in een mooi naslagwerk te staan. Leuk om de verschillen te zien!"

Steun van sponsoren
Het voetbalplaatjesboek is mede mogelijk gemaakt door een twintigtal sponsoren, zij krijgen in ruil voor hun bijdrage een advertentie in het boek. "Als de actie op gang is worden er diverse ruilmiddagen gehouden, we hebben gehoord dat de voetbalschool elke week voor de competitiewedstrijden de spelertjes gelegenheid wil geven om plaatjes te ruilen", vertelt Eric Wamelink. Hij vervolgt: "Na een paar actieweken voegen we stickers met een gouden of een zilveren bal toe in de zakjes, als een Jumbo-klant zo'n plaatje krijgt mag hij of zij een leuke prijs in ontvangst nemen. Ook voor deze prijzen mogen we rekenen op een bijdrage van sponsoren. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, zonder hun steun zou de voetbalplaatjesactie niet mogelijk zijn."

Lees verder op pagina 7

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding