Tars en Faya tijdens de opnamen van TV Gelderland. Foto: PR
Tars en Faya tijdens de opnamen van TV Gelderland. Foto: PR Foto:

Opnames TV Gelderland bij Nationaal Onderduikmuseum

AALTEN - '75 jaar vrijheid, op weg naar 2020' is een serie van TV Gelderland aan de hand van oorlogsgebeurtenissen uit die tijd.

De gewone Gelderlander komt aan het woord over zijn en haar dagelijks leven: over alledaagse dingen, over hoop en vrees en de manier waarop mensen zich door de oorlogsjaren heen sloegen.

TV Gelderland heeft in Nationaal Onderduikmuseum opnames gemaakt over het thema: 'Een gevoel van onbehagen' dat in 1940 ontstond. Wat moeten we met die bezetter, hoe gaan we hiermee om? Nederland was ineens bezet. Men stond voor de keuze: aanpassen, meewerken met de nazi's of zich verzetten? Een verwarrende tijd. Tars (10 jaar) en Faya (12 jaar) leiden rond door het Nationaal Onderduikmuseum en denken mee over deze vragen. De uitzending is op maandag 19 maart op TV Gelderland.


Week van zorg en welzijn: kijken bij Estinea

AALTEN/DINXPERLO - Iedereen met hart voor de zorg, die als professional of als vrijwilliger mensen met een beperking wil ondersteunen en bijdragen aan hun levensgeluk, is welkom op zaterdag 17 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

Dan is de open dag van Estinea's woon-, logeer- en werk- en activiteitenlocaties in de gemeente Aalten. Dat is een mooie manier om sfeer te proeven en kennis te maken met cliƫnten en medewerkers.

Estinea opent haar deuren op zaterdag 17 maart in Aalten en Dinxperlo. Open zijn: Polstraat 2 (Aalten), werk & activiteitenlocatie; Slaadreef 13-15 (Aalten), woonlocatie; Slaadreef 17-19 (Aalten), woonlocatie; Slaadreef 33 (Aalten), woonlocatie; Slaadreef 37-39 (Aalten), woonlocatie; Slaadreef 41 (Aalten), werk & activiteitenlocatie & logeren; Weversstraat 2-5 (Dinxperlo), woonlocatie.

Estinea laat graag zien hoe zij mensen met een beperking ondersteunt zodat ze volop meedoen in gemeente Aalten. Estinea geeft medewerkers en vrijwilligers daarbij de kans om zichzelf continu te blijven ontwikkelen om zo altijd de beste ondersteuning en zorg te kunnen blijven bieden.