Dinant Duenk. Foto: Arnold Arentsen
Dinant Duenk. Foto: Arnold Arentsen Foto:

Grote rol (oud-)Aaltenaren in Jesus Christ Superstar

Dinant Duenk speelt Jezus

AALTEN - Zondag 25 maart komt Musical Producties Gaanderen naar de Zuiderkerk om daar de stille week voor Pasen in te luiden met de wereldberoemde rock opera Jesus Christ Superstar. Een oud-Aaltenaar (Dinant Duenk) en een Aaltenaar (Gerben Kruisselbrink) spelen daarin een belangrijke rol. Dinant Duenk zal de hoofdrol van Jezus spelen en Gerben Kruisselbrink is de muzikale leider van deze musical.

Dinant Duenk is vooral bekend geworden door zijn rollen in deze musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Met name zijn rol als Judas in de voorstelling, die gespeeld werd in het Steengroevetheater in Winterswijk maakte grote indruk bij het publiek. In de jaren daarna speelde hij ook de hoofdrol van Pilatus en nu in Aalten die van Jezus. Dinant heeft een fantastische stem, die hij regelmatig gebruikt in allerlei muzikale voorstellingen in de regio maar ook ver daar buiten. Dinant wil geen professioneel zanger worden: "Laat mij maar lekker dit soort rollen spelen en muziek maken als in de Top2000, leadzanger in muzikale optredens zijn en met mijn eigen Deep Purple-tributeband ‘Purple-D’. Zolang het maar live en puur is, daar gaat het om."

Gerben Kruisselbrink
Gerben Kruisselbrink, geboren en getogen in Winterswijk, maar nu woonachtig in Aalten, is een groot muzikaal leider. Vaak samen met theatermaker en regisseur Jasper Korving worden grote muzikale producties uitgedacht, voorbereid en uitgevoerd. De meest bekende zijn de theaterproducties in de Steengroeve van Winterswijk en de musicals van het Winterswijks Muziek Theater en die van Musical Producties Gaanderen. Deze laatste groep voert Jesus Christ Superstar op. Circa 50 acteurs en actrices zullen voor het voetlicht verschijnen in de Zuiderkerk om de volledige en originele versie van deze musical op te voeren en zo de ‘Stille week’ voor Pasen in te luiden.

De organisatie van deze voorstelling is in handen van de Protestantse Gemeente van Aalten. De voorstelling vangt aan om 19.00 uur en de zaal gaat open om 18.15 uur. Het entreebedrag voor volwassenen bedraagt 13,50 euro per persoon en voor de jeugd tot en met 17 jaar 6,75 euro per persoon. Toegangskaarten kunnen worden besteld bij de boekhandels Meneer Kees en Messink en Prinsen en via de webshop: www.kerkvensterwebshop.nl.