Pannenkoeken op het menu bij Beth San. Foto: Kristel te Bokkel
Pannenkoeken op het menu bij Beth San. Foto: Kristel te Bokkel Foto:

Met grote glimlach aan tafel dankzij Pannenkoekdag

AALTEN – Nationale Pannenkoekdag. Een jaarlijks terugkerend initiatief waarbij door heel Nederland ouderen in het zonnetje gezet worden met een stapel zelfgebakken pannenkoeken. Pannenkoeken gebakken door kinderen. Ook bij Beth San was het afgelopen vrijdag smullen geblazen.

Door Kristel te Bokkel

Als een traditie wordt er elk jaar op een vrijdag in maart Nationale Pannenkoekdag georganiseerd door Koopmans en Tefal. Ook dit jaar was het zover en mochten de kinderen uit groep zeven van de Groen van Prinstererschool bij Beth San langskomen om een heerlijke pannenkoeklunch voor de ouderen te verzorgen.

Na een warm welkom was het tijd om aan de slag te gaan en de ouderen een bijzondere dag te bezorgen. In kleine groepjes werd er op verschillende plaatsen binnen Beth San pannenkoeken gebakken. Een deel van de kinderen bakten pannenkoeken in het restaurant, een deel ging naar de dagverzorging en een deel van de kinderen mocht mee naar de groepswoningen.

Al snel verliep het pannenkoeken bakken als een goed geoliede machine. In het restaurant werd er niet alleen gezorgd voor een grote stapel pannenkoeken, maar voor een gezellige sfeer met een mooie uitstraling. Dat niet alleen, ook de bediening werd overgelaten aan de kinderen. Ze liepen dan ook af en aan om de goede pannenkoek bij de juiste persoon te krijgen. En dat terwijl zij tussendoor een praatje maakten met de ouderen én zelf ook genoten van een lekkere pannenkoek. De ouderen zaten dan ook niet voor niets met een brede glimlach aan tafel.

Ook de ouderen op de groepswoningen genoten zichtbaar van de kinderen en heerlijke pannenkoeken. Zo ook de bewoners van groepswoning 31. Hoewel sommige ouderen wat ongeduldig werden van het wachten op de pannenkoeken viel de gezelligheid van de kinderen goed in de smaak. Ook de pannenkoeken waren erg lekker. Het duurde dan ook niet lang voor de grote stapel pannenkoeken verdwenen was en de complimenten naar de kinderen toe werden uitgesproken. Begeleidster Wilma Walhof tegen de kinderen: "Nou dit gaat super zo! Als we nog eens pannenkoeken gaan bakken, mogen we jullie dan bellen?"

Niet alleen voor de ouderen was het een geslaagde ochtend. Ook de kinderen genoten er zichtbaar van. En of deze Nationale Pannenkoekdag geslaagd is? Volgens Bryan, Jelle en Stan is daar maar een antwoord mogelijk. Uit alle drie de monden komt een volmondig "ja".