Hofnar-Bovo dames 1 verliest twee keer

AALTEN - De afgelopen week werden er twee competitiewedstrijden gespeeld door de dames van de Hofnar-Bovo Dames 1. Donderdag 15 maart kreeg de ploeg de hekkensluiter van de 2e divisie op bezoek in de roze hal, Fysiotherapie Scheepjeshof VCV DS1.

De eerste set werd er afwachtend gespeeld door de dames van de Hofnar-Bovo en liep men achter de feiten aan. Deze werd dan ook met 15-25 ingeleverd. De knop werd omgezet in de tweede set en de Hofnar-Bovo speelde weer zoals ze dat vaker hebben laten zien een prima tweede set. Deze werd gewonnen met 25-18. Nu was het belangrijk om in de derde set door te stomen met dit goede spel. De dames kwamen goed uit de startblokken, maar uiteindelijk werd het aan het einde een spannende 26-28 voor de ploeg uit Veenendaal. Het volgende doel van de Aaltense dames was om de vierde set te winnen om te proberen alsnog een vijfsetter te kunnen spelen want er waren nog maximaal drie punten te verdienen in deze wedstrijd. Uiteindelijk bleek de wedstrijd op een 'winnende kant' te worden gespeeld en na de prima winst van de vierde set, werd er helaas niet gewonnen in de vijfde. Best een beetje een teleurstelling, maar voor treuren was niet al te veel tijd. Want de volgende wedstrijd stond afgelopen zaterdag alweer voor de deur.

De dames van de Hofnar-Bovo mochten op 17 maart aantreden in Borne tegen Apollo dames 2. De thuiswedstrijd werd gewonnen door de dames van de Hofnar-Bovo met 3-1. De eerste set liep het lang gelijk op, de teams waren aan elkaar gewaagd. Apollo was gebrand op revanche. Helaas ging de eerste set met 23-25 naar de Bornese dames. De tweede set werd gespeeld met vechtlust want de dames wisten zeker dat er in Borne wat te halen viel. Deze set trok de Hofnar-Bovo ook naar zich toe met 25-22. De derde set verliep hetzelfde als de eerste set. De Hofnar-Bovo en Apollo liepen gelijk op. De dames van de Hofnar-Bovo liepen aan het einde van de set uit naar een voorsprong van 22-19. Doordat helaas de foutenlast aan de kant van de Hofnar-Bovo hoger lag dan die van Apollo, trok Apollo alsnog de set naar zich toe met 23-25. Een vijfsetter was nu de doelstelling van de dames. Helaas liepen de dames van de Hofnar-Bovo in deze set volledig achter de feiten aan. De set werd dan ook met 10-25 verloren.

De Hofnar-Bovo dames hebben nu drie wedstrijden gehad in een reeks van vijf. Op donderdag 22 maart spelen de dames een thuiswedstrijd om 21.00 tegen FYSIO Eibergen Boemerang dames 1. De uitwedstrijd werd verloren met 3-2, dus zijn de dames gebrand op revanche en een mooie overwinning.