Jeugd van De Peddelaars. Foto: PR
Jeugd van De Peddelaars. Foto: PR

Opstapdag Peddelaars

AALTEN - De jeugd van De Peddelaars verzamelde zich afgelopen zaterdag met het koude weer op toekomstig Sportpark Zuid. Hier keken ze naar de machines van de firma Hoftijzer waarmee deze week een begin werd gemaakt met de aanleg van de nieuwe wielerbaan bij Sportpark Zuid in Aalten. Het duurt nog even voordat deze baan uitgetest kan worden. Tot die tijd fietst de jeugd gewoon nog op de weg.

Voor de jeugd vanaf 8 jaar is er de mogelijkheid om kennis te maken met wielrennen. Dat kan op zaterdag 7 april. De Peddelaars organiseren dan een leuke tocht voor de jeugd. Deze begint om 10.30 uur bij Partycentrum 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten. De Peddelaars stelt hiervoor fietsen ter beschikking. Na afloop eten de deelnemers en begeleiders met z'n allen gezellig een gratis pannenkoek.
Voor de jeugd worden goed onderhouden racefietsen en kleding beschikbaar gesteld. Dat houdt in dat kinderen die interesse hebben hier een maand kosteloos gebruik van kunnen maken. Van jongeren die besluiten lid te worden, vraagt de vereniging een kleine vergoeding voor het onderhoud van de fiets naast de contributie.
Naast het fietsen organiseert de vereniging ook leuke andere activiteiten voor de jeugd. Te denken aan clubkampioenschappen, een barbecue, een avondje karten of een andere gezellige avond.
Geïnteresseerden in deze leuke tocht op 7 april, kunnen zich opgeven via de mail: jeugd@peddelaarsaalten.nl De Peddelaars zorgen er dan voor dat er een passende fiets klaar staat. De wekelijkse trainingen van de jeugd vinden plaats op dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur, verzamelen op de markt in Aalten.