D66 snapt de burgemeester wel...

Maandagavond hadden de fractievoorzitters van alle partijen in de gemeente Aalten een overleg met burgemeester Stapelkamp over zijn inmiddels veelbesproken 100 dagen-verslag.

Een stevig, maar ook eerlijk gesprek, waarin alles gezegd werd en kon worden. Natuurlijk liep logischerwijs de discussie af en toe hoog op. Burgemeester Stapelkamp gaf echter herhaaldelijk aan dat hij met zijn stuk niet de intentie had mensen te beledigen of te beschadigen, maar juist zaken bespreekbaar te willen maken die lang onder het tafelkleed zijn geveegd.

De burgemeester wordt hierin gesteund door D66, de partij die met twee zetels nieuw is toegetreden in de Aaltense Gemeenteraad. "We willen met een constructief geluid de komende jaren een verbindende factor in de raad zijn", aldus fractievoorzitter Alexander van der Graaff. "Dit is ook de reden dat wij groot voorstander zijn om met een raadsprogramma te gaan werken. Als de burgemeester bijvoorbeeld de moeizame verhouding tussen Aalten en Dinxperlo bespreekbaar wil maken, schieten veel mensen in de gordijnen. Dat geeft iets aan, daar zit nog pijn." Volgens Van der Graaff snijdt Stapelkamp juist aan waar verdere verbetering te halen is. "Wij steunen hem in zijn missie om alle onderwerpen bespreekbaar te maken", aldus de fractievoorzitter.

Van der Graaff pleit voor het constructief inzetten van Stapelkamps aanbevelingen in het raadsprogramma, dat de komende weken onder leiding van procesbegeleider Hans de Jong geschreven gaat worden. "We moeten met z'n allen open staan voor de constateringen van de burgemeester. Laten we het als raad samen oppakken en juist het beste in onze mooie gemeente naar boven halen!"


Alexander van der Graaf, D66


Sunshine Sunday bij Obelink

WINTERSWIJK - Nog is niet bekend, hoe het weer wordt op 22 april, maar bij Obelink schijnt op deze zondag hoe dan ook de zon, want het is Sunshine Sunday! Een zondag om alvast op de zonnige dagen en weken die voor ons liggen voor te bereiden en alvast in de stemming te komen.

Voor de echte grillmeester of wie dat wil worden, zijn er barbecuedemonstraties in de tuinmeubelafdeling. Wie wil proeven, kan terecht bij de BBQ-demonstratie van Campingaz.

Surf-trampoline van Protest
Voor de sportieve Obelink-bezoeker staat op de Sunshine Sunday een extra uitdaging op het programma. Het populaire sportkledingmerk Protest komt met een trampoline naar Obelink. Op deze trampoline kunnen jonge en jong gebleven Obelink-klanten op een surfbord allerlei kunsten uitproberen. Niet alleen voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen een leuke uitdaging.

Bij zonnige tijden horen zonnige acties. Obelink verloot 24 strandlakens van Brunotti, en er zijn drie Ipanema strandtassen inclusief Ipanema strandlaken te winnen. Bij aankoop van Ipanema slippers krijgt men gratis een Ipanema sleutelhanger (op = op). Er geldt tien procent extra korting op alle Madison parasols in de winkel. Een ballonnenclown maakt de mooiste creaties voor de kleine Obelinkbezoeker in het restaurant.

De nieuwe collecties zijn er. Dat wil zeggen: de nieuwste producten bekijken, informatie en advies inwinnen, over een nieuwe tent, voortent of nieuwe tuinmeubelen. De nieuwe badkleding voor volwassenen en kinderen, wandelschoenen, vouwstoelen of een babydrage: Obelink heeft voor het hele gezin alles wat de zonnige dagen buiten nog mooier kan maken.

Obelink Vrijetijdsmarkt is zondag 22 april geopend van 10 tot 17 uur.


Fietsfanaten gezocht

AALTEN/BREDEVOORT/DINXPERLO - Als het aan Richard Jongetjes (Talentverbinder) en Roel Braamskamp (Foto Garretsen) ligt, dan rijden er binnenkort zowel in Dinxperlo, Bredevoort als in Aalten fietsteams met een camera rond.

Samen met Figulus Welzijn, zorgcombinatie Marga Klompe en Careaz gaan ze aan de slag. De bedoeling is om mooie tochten op film vast te leggen die straks in de woonzorgcentra worden getoond. Mooie (herkenbare) routes waarbij ouderen het gevoel krijgen dat ze het meebeleven. Vanuit de luie stoel 'meefietsen' langs de oude bekende plekjes waar ze helaas niet altijd meer de mogelijkheid voor hebben om ze zelf te bezoeken. Daarnaast is het de bedoeling om een zogenaamde duofiets in te zetten zodat de fietsende cameraman/vrouw een oudere,die slecht ter been is, kan meenemen op avontuur. Per kern (Dinxperlo, Bredevoort en Aalten) zoekt de organisatie drie tot vier personen die een plaatselijk team vormen. Elk team wordt voorzien van een mooie actioncamera met alle toebehoren die nodig zijn. Ook krijgt het fietsfilmteam van het bedrijf Foto Garretsen een cursus filmen en een cursus videobewerking. In de toekomst is het de bedoeling de gemaakte filmpjes op Youtube te plaatsen zodat ouderen die nog thuis wonen, eventueel met hulp van anderen, ze te kunnen bekijken. Deelnemers kunnen geheel vrij hun gang gaan, mits er maar maandelijks een leuk filmpje op de plank ligt. Mensen die dit leuk lijkt om te doen, kunnen zich aanmelden bij Richard Jongetjes, via Richard@talentverbinder.nl of 06-10514101.