Volop activiteiten voor jong en oud in Aalten. Foto: PR
Volop activiteiten voor jong en oud in Aalten. Foto: PR Foto:

Koningsdag in Aalten

AALTEN - Alle voorbereidingen voor Koningsdag in Aalten zijn in volle gang. Dit jaar zijn er op vrijdag 27 april naast de ballonnenwedstrijd en de spelletjes weer diverse workshops, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten. Ook wordt in het dorp huis aan huis het magazine AaltenOranje verspreid, met daarin alle activiteiten rondom Koningsdag en 4/5 mei.

Ook dit jaar worden 's morgens op Koningsdag, tijdens de aubade, honderden ballonnen opgelaten door de Aaltense Kinderen, dit jaar gesponsord door Jumbo Leussink. Ook Meike Ubbink zal haar muzikale bijdrage leveren voor en tijdens de aubade. Na afloop van de ballonnenwedstrijd kunnen kinderen (mét hun ouders) een rondritje maken, door Aalten, met het treintje van Ponyhof Leiting en ook het springkussen is opgeblazen. Intussen start om 11:30 uur de Koningsloop.
Na de Koningsloop is het tijd voor het middagprogramma. Op de Markt is een kinderdisco en bij café Schiller een kinderprogramma. Vanaf 14.00 uur starten de Koningsspelen en workshops van DanzArte, Hanami, Athos en de drumband VMS. Op de Markt en bij de horeca in het centrum is livemuziek.
's Morgens spelen verschillende muziekkorpsen op de Markt, bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.
In het magazine en op de website www.AaltenOranje.nl is meer informatie te vinden.


Mooie samenwerking: twee Top Art-verkooppunten in Aalten

AALTEN - Sinds dit voorjaar zijn er weer Top Art-producten te koop in Aalten. De unieke cadeaus, allemaal zelf gemaakt door de mensen die Estinea ondersteunt, zijn weer te koop bij twee verkooppunten in het winkelcentrum van Aalten: bij het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en concept store Het A'dress. Beide locaties worden in de nabije toekomst ook een begeleid werken werkplek voor enkele mensen die Estinea ondersteunt. Estinea werkt al meerdere jaren samen met het Nationaal Onderduikmuseum op de Markt in Aalten. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met een verkooppunt van Top Art-artikelen en een begeleid werken werkplek waarin een groot deel van de hand- en spandiensten liggen bij het museumcafé dat op 23 maart officieel is geopend. Het tweede verkooppunt is concept store Het A'dress aan de Lichtenvoordesestraatweg. Ook hier krijgen de unieke cadeaus een plek en is er ruimte voor een begeleid werken werkplek. Participatiecoach Henrique Grijsen van Estinea: "Hoe super is het dat we door samenwerkingen als deze kunnen laten zien dat echt iedereen mee kan doen en zijn of haar steentje kan bijdragen in Aalten. En dat er hiermee tegelijkertijd ook weer Top Art-producten te koop zijn in Aalten. Goede samenwerking leidt echt tot mooie dingen."