Het complex van Hoopman in IJzerlo. Foto: PR
Het complex van Hoopman in IJzerlo. Foto: PR Foto:

Relatiedagen bij Hoopman in IJzerlo

IJZERLO - Donderdag 12 april bezocht burgemeester Stapelkamp de vaktechnische symposiumdag bij Hoopman in IJzerlo. Inmiddels staat er op bijna 10.000 m2 een modern ontwikkel- en fabricagebedrijf. Zo'n vijftig medewerkers en diverse toeleveranciers, met name uit de regio, realiseren hier toegevoegde waarde voor boeren, tuinders, landbouwmechanisatiebedrijven en loonwerkers, zaaizaadbedrijven en luchthavens, en dat zowel lokaal als nationaal en internationaal.

Deze dag gaf gelegenheid aan klanten om kennis te maken met nieuwe technieken. Het was ook de mogelijkheid om achter de schermen te kijken. Tevens werden de klanten in de gelegenheid gesteld om persoonlijk afscheid te nemen van algemeen directeur Henk Korten en technisch allrounder en inkoper Henk Wiggers.
Henk Korten heeft afgelopen jaar zijn functie als algemeen directeur al overgedragen aan Jan Willem Hoopman, derde generatie Hoopman. Henk Wiggers, die gelijktijdig met Henk Korten bij de firma Hoopman begonnen is, gaat per 18 mei, precies op zijn 65ste verjaardag van een welverdiend pensioen genieten.
Henk Korten is en blijft nog verbonden met het bedrijf om zijn netwerk en kennis op parttime basis beschikbaar te blijven stellen.
Al meer dan honderd jaar wordt door Hoopman landbouwtechniek ontwikkeld, gefabriceerd en verkocht over de hele wereld. Onder het merk Holaras worden machines gemaakt voor de ruwvoederverwerking op het erf van de (melk)veehouder. Maar ook uienoogst- en luchthavenveegmachines vinden hun weg over de hele wereld.
Onder het merk Hoopman Equipment & Engineering ontwikkelt en verkoopt men vanuit IJzerlo inmiddels ook hightech zaadtechnologiemachines in heel Europa.
Tijdens het bezoek van burgemeester Stapelkamp werden ook twee symbolen van het succes van Hoopman onthuld. Als eerste was er een prachtige fotocollage van het huidige personeel en als tweede een schilderij met daarop de knollenplukker en het zaaimachientje, beiden ontwikkeld door boer Heinen uit De Heurne. Het zijn symbolen voor de mensen achter Hoopman.
Zaterdag was er nog een open dag voor familie, vrienden, buurt en bekenden.


Oldtimertreffen en nog veel meer op Meifeest

AALTEN - Hemelvaartsdag 2018 is er in het centrum van Aalten weer van alles te doen in het kader van het Meifeest. De historische dorpskern staat op die donderdag 10 mei vol met oldtimers, elk met hun eigen verhaal. Bij de plaatselijke horeca zijn speciale lentebieren te proeven en voor groot en klein is er de Vrijmarkt, waar van alles verkocht kan worden, zolang het maar vanaf een kleedje gebeurt. Ook zijn de winkels open. Speciaal voor de kinderen is het mogelijk een echte auto te beschilderen.

Meer dan 150 oldtimerbezitters, vanuit alle windstreken in Nederland en Duitsland, melden zich jaarlijks aan voor de Aaltense Oldtimershow. De unieke exemplaren zijn vanaf 11.00 uur te bekijken en worden vanaf ongeveer 13.00 uur gepresenteerd op de Markt. Er is een speciaal podium voor de wagens. De eigenaren zullen vol passie vertellen over hun bezit. Terwijl de oldtimers te aanschouwen zijn, zullen op de achtergrond golden oldies te horen zijn.
De oldtimers kunnen ook een tourrit in de omgeving van Aalten rijden. Deelname aan de dag is vrij en de deelnemers ontvangen onder meer een rallybord als aandenken. Sinds vorig jaar is er een klein wedstrijdelement toegevoegd. Veel eigenaren van de oldtimers hebben niet alleen een fraaie wagen als pronkstuk, ook hun eigen outfit wordt vaak compleet aangepast aan de tijd waaruit hun auto stamt. Dit levert vaak prachtige combinaties op; de organisatie heeft besloten een prijs uit te rijken aan de meest opvallende en passende combinatie.

Vrijmarkt
De Vrijmarkt, die met name bedoeld is voor kinderen, groeit nog elk jaar. Rond de grote kerk op de Markt worden rond 11.00 uur de waren uitgestald en de hele dag door kan er dan worden gehandeld en verkocht. Het was in voorgaande jaren vaak al laat als de laatste kinderen de laatste spulletjes inpakten en tevreden de Markt verlieten.

Auto beschilderen
Een van de populairste activiteiten op de Aaltense Hemelvaartsdag is het beschilderen van een echte auto. Kinderen kunnen zich uitleven door een auto te voorzien van zoveel kleuren als ze willen, wat vaak opvallende creaties oplevert. De hele dag door verandert de auto hierdoor van kleuren en vormen.

Winkels en horeca
De winkels in het centrum zijn deze dag open en komen met speciale acties en aanbiedingen. Tussen al deze activiteiten staat de plaatselijke horeca met, speciaal bij de brouwers ingekochte, lentebieren. Dit levert een flinke diversiteit op aan smaken en geuren.


www.meifeest-aalten.nl

Het Aaltense Meifeest. Foto: PR