Freek Mulder (links) van AZSV verdedigt geconcentreerd tegen Maikel Lange van csv Apeldoorn. Foto: André Wamelink Foto:

AZSV verliest ook in Apeldoorn

AALTEN - Na de thuisnederlaag tegen Urk volgde een 3-0 nederlaag in Apeldoorn tegen directe concurrent csv Apeldoorn. Door dit verlies zakt de ploeg van Dennis van Toor onder de streep, die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

De thuisclub had in het duel met AZSV voor een behoudende tactiek gekozen. Met slechts één spits begon de ploeg van trainer Jeroen Burghout aan deze wedstrijd, die voor beide teams van cruciaal belang was in de strijd om handhaving in de hoofdklasse B. Twintig minuten lang waren de roodwitten het meest in balbezit, maar veel verder dan het strafschopgebied lieten de Apeldoorners het niet komen. Bij de eerste echt gevaarlijke tegenaanval was het meteen raak voor de thuisclub. Een corner van Maikel Lange werd niet goed weggewerkt en Lange kreeg de bal opnieuw in de voeten. Zijn tweede voorzet werd door Maarten Boeven op waarde geschat en hard achter Matthijs Ebbers gekopt, 1-0. Dit gaf de thuisclub nog meer vertrouwen in de gekozen tactiek, zeker toen ze negen minuten door een fout van doelman Matthijs Ebbers op 2-0 kwamen. Het schot van Jamarro Diks van ruim 20 meter was hard, maar niet onhoudbaar. Tien minuten voor de pauze had AZSV geluk, dat het al niet op een 3-0 achterstand kwam. Een voorzet van Diks werd door Freek Mulder, met Sander Krijns in de rug, tegen de eigen paal gekopt en op miraculeuze wijze ging de bal daarna niet alsnog het doel in.

In de tweede hetzelfde spelbeeld. AZSV mocht aanvallen, werd ook wel wat gevaarlijk door voorzetten en hoekschoppen, maar de tegenaanvallen van de thuisclub waren messcherp. Een kopbal van Robbin Thuss en een schot van Yeftha Nyamsangya waren niet gevaarlijk genoeg om doelman Patrick Jansen in verlegenheid te brengen.
Het spel golfde op en neer en er waren volop kansen en mogelijkheden voor de beide doelen. Wel of geen strafschop voor AZSV na hands in het strafschopgebied, een bal van Yordi Orriëns die van de lijn werd gehaald en tussendoor een counter via Steven Es, die door Matthijs Ebbers bekwaam werd gered. Kort daarna pakte Joost Krijns, die komend seizoen bij Excelsior'31 zal gaan spelen, de bal van Yordi Orriëns af en hij stifte de bal van zo'n 35 meter over Matthijs Ebbers in het doel, 3-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Apeldoorn schoot via Maikel Lange nog één keer tegen de paal en daarmee zijn de meeste wapenfeiten in dit duel genoemd.

De Aaltenaren wacht een lastige slotfase van de competitie. Komende zaterdag de volgende cruciale wedstrijd. Dan speelt de ploeg van Dennis van Toor in Huizen tegen de nummer laatst van de ranglijst in de hoofdklasse B, die afgelopen zaterdag knap met 1-3 wist te winnen op Urk. Kortom, AZSV zal zich de rug moeten rechten om nacompetitie of rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen.