Muzikale hemelvaart bij Setz Huiskamer

AALTEN - Woensdag 9 en donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) is er volop muziek bij Setz Huiskamer in Aalten.

Woensdag is er een tribute to Pearl Jam en Status Quo. Pearl Jam en Pinkpop 1992; Volgens Pinkpop nog steeds de meest legendarische show ooit op Pinkpop en die vormt de inspiratiebron voor de tributeband Jeremy. Met vijf ervaren muzikanten timmert de band sinds 2015 hard aan de weg om de bezoekers van hun shows hetzelfde gevoel te geven als de bezoekers van Pinkpop 1992. Passievolle zang, scheurende gitaarpartijen, dynamische bas en groovende drums. Kortom, Pearl Jam in zijn puurste vorm.
Status Quo 4-ever werd nog niet zo lang geleden opgericht na een oproep op Facebook. Het doel van de band was vanaf dag 1 duidelijk... de beste Status Quo-tributeband van Europa worden. Tijdens de eerste repetities van het viertal werd duidelijk dat dit geen loze woorden waren en de rest is 'history' zullen we maar zeggen. Status Quo 4-ever brengt het repertoire van de Engelse band met bakken energie.
Zowel de rauwheid waar Quo om bekend staat is aanwezig, maar ook de harmonieuze samenzang/gitaarspel van frontmannen Rossi/Parfitt wordt eer aangedaan.
Aanvang is om 22.00 uur; toegang is 5 euro.

Dauwoftrap'm an
Donderdag 10 mei is het 'DAUWofTRAP'M an naar Aalten'; om 14.00 uur begint in de BackYard een optreden van '69 Comeback. ’69 Comeback is een nieuw Rock ‘n’ Roll trio met een groove.
Zij spelen volvette rockabilly en stampende rock’ n’ roll, met invloeden uit Jump Jive en Blues, maar laten ze zich absoluut niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960, sterker nog, menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten, 'It’s not only Rock&Roll but we like it!'
’69 Comeback is een rock ’n roll band met gitaar, contrabas en drums die deze rauwe stijl met elk live-optreden weer nieuw leven inblaast, met veel energie, een groovy feel en met muzikanten die weten 'what rock 'n roll is all about'!

Rond 18.00 uur nemen Handy Joe and the Boogie Kearls het muzikale stokje over. Deze vier 'kearls' uit het oosten van het land spelen een dampende mix van dialect - en Engelstalige songs, in een groovende Blues en Roots Stijl. Vol overgave, scherpe teksten, snijdende gitaar solo’s, vette Hammond en honky tonk piano. Afgewisseld met relaxte luistersongs in een folk / Cagon-achtige stijl. Vooral eigen werk maar ook lekkere covers van bijvoorbeeld Jimi Hendrix, JJ Cale of Stevie Ray Vaughan, soms met eigen tekst in 't plat of gewoon in het Engels.
De entree voor dit evenement is gratis.